S-au ales premiantele colectării selective!

De Cristina Ghilea
1Comentariu
S-au ales premiantele colectării selective!
Asociaţiile au fost alese în urma unui control derulat de Primărie.

Cinci dintre cele 20 de asociaţii premiate pentru responsabilitatea civică dovedită au primit ieri, vizita unei echipe mixte, formate din reprezentanți ai Primăriei şi ai Eco Bihor, care a înmânat diplome şi daruri.

„Primăria a decis să premieze 20 de asociații din municipiu, care au dat dovadă de spirit gospodăresc și de spirit civic prin felul în care s-au ocupat de spațiul din jurul blocurilor de locuințe. Scopul acestei acțiuni este de a-i încuraja pe toți cei care locuiesc în Oradea să se implice în curățenia și menținerea salubrității orașului în care locuiesc. Asociațiile de proprietari premiate vor fi un model de conduită pentru celălalte”, consideră viceprimarul Mircea Mălan.

Deşi mai degrabă simbolice ca valoare, premiile sunt binevenite, sunt binevenite, la fel ca atenţia acordată de edili, apreciază Florian Balmoş şi Florian Varga, administratorii asociației „144 Constantin Brâncuși” din Rogerius. Asociaţia pe care o reprezintă are de îngrijt aproximativ 8.000 de mp de spaţiu verde şi mai mulţi arbori. La cererea rezidenţilor, primăria a mai comandat plantarea câtorva puieţi în acest sezon.

Fiecare dintre cele 20 de asociaţii au primit câte o maşină de tuns iarba marca Bosch, câte o greblă, câte o lopată pentru curăţat zăpada şi prelungitoare electrice, materiale oferite de Eco Bihor, gestionarul haldei de gunoi ecologice şi „beneficiarul” gunoiului selectat adunat şi transortat de RER Ecologic.

Control

Alegerea celor 20 de asociaţii s-a făcut în urma unui control derulat de Primărie la asociaţiile din oraş în perioada 11 – 15 noiembrie. Comisia a verificat curățenia din jurul blocurilor, amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, a punctelor de colectare a deșeurilor, dar și curățenia și întreținerea aleilor, trotuarelor și a parcărilor. 

 

Fact box

Premiantele

 

Asociaţiile premiante sunt ieri sunt:

– Asociația de proprietari „144 Constantin Brâncuși”, str. Constantin Brâncuși

– Asociația de proprietari „Aluminei M6”

– Asociația de proprietari „Lacul Roşu”, strada Zimbrului nr. 3

– Asociația de proprietari „Viitorul”, str. Lăpușului 27

– Asociația de proprietari „Ibsen”, Aleea Călinului

Restul asociațiilor de proprietari sunt așteptate vineri, 22 noiembrie, la ora 14:30, în sala mică a Primăriei Oradea prin reprezentanții lor. Vor primi premiile şi diplomele cu „cea mai ecologică asociație de proprietari din municipiul Oradea” de la viceprimarul municipiului, Mălan. Asociaţiile sunt:

– Asociația de proprietari „Păsarilor”, strada Richard Wagner2

– Asociația de proprietari „Constantin Noica”, str. C-tin Noica 15/A

-Asociația de proprietari „Căminul”, str. Lanului, nr.7

-Asociația de proprietari „Veneția”, str. Grădinarilor

-Asociația de proprietari „Barierei nr.22” din Dragoș Vodă

-Asociația de proprietari „Sovata 50 Crișul Repede”

-Asociația de proprietari „Sovata 45/A”

-Asociația de proprietari „Magnolia nr. 2”, str. Transilvaniei18

-Asociația de proprietari „Sanda 141”, strada Mehedinți

-Asociația de proprietari „Dacia 108”, B-dul Dacia 108

-Asociația de proprietari „Dacia 110”

-Asociația de proprietari „Meșteșugarilor 208”

-Asociația de proprietari „Splaiu”, Spaliul Crișanei nr.20

-Asociația de proprietari ”Grigore Ureche”.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor