S-au bucurat de succes

De Crina Dobocan
Elevii Şcolii de Arte s-au bucurat de succes FOTO: CAROL ZIERLER
Elevii Şcolii de Arte s-au bucurat de succes FOTO: CAROL ZIERLER
Spectacolul „Art Oradea Varietăţi” a avut succes la publicul orădean.


Cursanţii şi profesorii Şcolii de Arte „Francisc Hubic” au dovedit încă o dată că prestaţiile lor artistice sunt de înaltă calitate. Spectacolul „Art Oradea Varietăţi”, cu invitaţi de seamă din domeniul muzical, s-a bucurat de un real succes în faţa orădenilor. Evenimentul a cuprins momente de muzică clasică, muzică uşoară, muzică populară şi de iluzionism.

Succesul de care s-a bucurat săptămâna trecută nu i-a făcut pe artişti ori pe profesori să se culce pe o ureche. De această dată, Şcoala de Arte „Francisc Hubic” este angrenată în alt proiect.

Este vorba de invitaţia Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor a de fi partenerii festivalului concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Cântec mândru de pe Criş”, care se va derula în perioada 5-6 noiembrie la Oradea.
CJCPCT Bihor, împreună cu Ansamblul Folcloric „Auşana” şi Şcoala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea organizează a V-a ediţie a acestui festival. Orchestra „Rapsodia bihoreană”, condusă de prof. Liviu Buţiu, va asigura acompaniamentul muzical al concursului.

11varietati butiu Liviu Buţiu şi Antonela Ferche Buţiu FOTO: CAROL ZIERLER ©

Festivalul are ca scop descoperirea şi promovarea de noi talente, păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor noastre culturale, precum şi punerea în valoare a cântecului şi portului popular din diferite zone folclorice ale ţării.

Festivalul concurs interjudeţean „Cântec mândru de pe Criş” se adresează interpreţilor amatori din toată ţara şi se va desfăşura pe două categorii, în funcţie de vârsta concurenţilor: categoria 8 – 15 ani şi categoria 16 – 28 ani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !