S-au „duelat” în planuri de afaceri

De Dan Birta
Kiss Arnold, unul dintre cei patru câştigători
Kiss Arnold, unul dintre cei patru câştigători
Patru antreprenori bihoreni vor primi finanţări de până la 40.000 de euro pentru dezvoltarea de afaceri în domeniul creativ şi domeniul IT.

Nu mai puţin de 15 antreprenori bihoreni şi-au prezentat ieri, 31 octombrie, planurile de afaceri în faţa juriului şi în faţa publicului. Evenimentul s-a desfăşurat la Camera de Comerț și Industrie Bihor şi se înscrie în programul de antreprenoriat CRITBIZ.

„La concursul planurilor de afaceri (pitching), aplicanții admiși în această etapă a Programului de antreprenoriat CRITBIZ își vor prezenta planul de afaceri în fața juriului, împreună cu echipa, după caz. O prezentare durează cinci minute, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri de trei minute. În această etapă, patru aplicanți vor beneficia de finanțare nerambursabilă de până la 40.000 de euro”, ne-a declarat Timea Sebők, responsabil relaţii publice în cadrul Grupului PONT.

Programul CRITBIZ este implementat de Asociația Pentru Promovarea Afacerilor în România, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Bihor și Grupul PONT, în Regiunea Nord-Vest. Misiunea programului este de a genera o schimbare de perspective în lumea antreprenoriatului românesc, și dezvoltarea strategică a ecosistemului antreprenorial din regiune, în sectoarele industrii creative și IT, prin crearea unei rețele de colaborare profesionale și comunități de suport.

Programul a oferit formarea antreprenorială a 400 de participanți, și va oferi finanțare nerambursabilă de până la 40.000 de euro pentru 48 de planuri de afaceri sustenabile în urma selecției derulate în perioada octombrie-noiembrie a acestui an.

„Din fiecare din cele şase judeţe (Bihor, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Satu Mare) vor fi selectate în prima fază câte patru planuri de afaceri, urmând să mai fie alese alte 24 de planuri de afaceri la nivel regional”, a explicat Timea Sebők.

În faţa juriului

Cei 15 antreprenori orădeni şi-au prezentat planurile de afaceri cum au ştiut ei mai bine. Majoritatea acestora urmăreau investiţii în afaceri care aveau la bază domeniul IT, dar şi în domeniul creativ. În urma deliberărilor juriului au fost alese pentru finanţare în această fază planurile de afaceri ale antreprenorilor: Florica Ujog, Marcel Mugurel Iancău, Gal Ladislau și Kiss Arnold. Aceştia vor primi finanţări de până la 40.000 de euro pentru a-şi pune în valoare afacerile.

Kiss Arnold, unul dintre cei patru câştigători, a avut o prezentare foarte gustată de juriu şi de public. Este vorba despre „Jocuri de evadare din România”, proiect care se adresează companiilor. Ceilalţi 11 antreprenori bihoreni care şi-au prezentat ieri planurile de afaceri mai au o şansă: la selecţia regională, unde vor fi alese spre finanţare alte 24 de proiecte, în ordinea punctajelor obţinute, indiferent de judeţul din care provin.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !