“Sa pastram materialul original”

De Cristian Horgoș
La workshopul de restaurare urbană de miercuri, criticul de artă Ramona Novicov i-a atenționat pe studenții de la Arhitectură că „E foarte important să păstrăm materia primă originală dacă vrem turism cultural și prestigiu.

Trebuie să ținem legătura cu ce se întâmplă la nivel european. Tradiționalul Colocviu Internațional de Arhitectură se va ține anul acesta la Aveiro, în Portugalia, cu tema Art Nouveau”.

Cadru didactic al Facultăţii de Arte Vizuale şi al celei de Arhitectură şi Construcţii, Ramona Novicov a făcut şi aprecieri privind strategia arhitecturală de ansamblu pentru Oradea.

„Nu se simte o viziune de ansamblu, ci mai mult grefe punctuale. Ar trebui o strategie comună, Primărie, asociații de arhitecți și de locatari. Prin Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice suntem, oficial, în sistem. Dar nu avem decât rol de consiliere. Ce se întâmplă în Oradea, de multe ori, mi se pare strigător la cer. În curtea Hotelului Parc se sacrifică decoraţia originală pentru a o reproduce artificial. Nu e permis aşa ceva. Trebuie salvată fiecare fărâmă de material original”, a mai spus Novicov.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !