Sahul, in sprijinul celor cu handicap

1Comentariu
Sahul, in sprijinul celor cu handicap
Primăria a cumpărat 10 mese din material reciclabil de la o companie care lucrează cu persoane cu handicap.

În parcurile Oradiei au fost amplasate zece noi aşa numite ansambluri pentru şah, compuse din 2 băncuţe şi o masă. Primăria le-a achiziţionat luna trecută cu destinaţia zone de recreere şi agrement şi au fost repartizate astfel: Parcul Seleuş (2 bucăţi), Parcul Magnoliei (2 bucăţi), Parcul Mehedinţi (1), Parcul Onisifor Ghibu (1), Parcul Ţăranilor (1), str. Cerbului – zona Dragoş Vodă (1), Aleea Călinul – Mal Peţa (1) şi Parcul Ioşia (1). Până acum există opt astfel de ansambluri în zone precum: Parcul 1 Decembrie, Parcul 22 Decembrie, Parcul I.C. Brătianu, Parcul Petofi. Mesele destinate jocului de şah sunt de culoarea verde, iar placa de şah urmează să fie montată ulterior ansamblării mesei şi băncilor. Pe fiecare masă vor fi montate două tăbliţe de şah, astfel încât la o masă să poată juca 4 jucători.

„Aceste echipamente sunt achiziţionate de la firma S.C RAINBOW COMPANY PRODUCTION S.R.L şi au o valoare totală de 3.587 euro. Furnizorul ansamblurilor – S.C. Rainbow Company Production, este o unitate protejată şi autorizată conform Legii 448/2006 (legea privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap) şi este unicul importator pentru România a profilelor reciclabile din care au fost produse componentele ansamblului”, informează Municipalitatea printr-un comunicat. Realitatea vizibilă cu ochiul liber arată că orădenii care frecventează parcurile folosesc acest gen de mobilier dar nu apreciază în mod deosebit şahul. Vandalizarea tablei face ca ansamblul să fie inutilizabil sau chiar periculos pentru copii.

Zece ani garanţie

În conformitate cu Legea 448/2006, autorităţile publice pot să achiziţioneze produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată bugetului de stat.

Articolul 78 din Legea 448/2006 prevede: „Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap, într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi”. Dacă, aceste entităţi nu angajează persoane cu handicap în procentul mai sus prevăzut, pot opta: să plătească lunar către bugetul de stat o sumă sau să achiziţioneze produse sau servicii (realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap, angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriate) în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat. Menţionăm că, ansamblurile achiziţionate de municipalitate nu necesită niciun fel de operaţiuni sau materiale de întreţinere şi au o durată de viaţă foarte mare (garanţia pentru ele este de 10 ani).

 

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor