Salonul dedicat romilor din România

De Crina Dobocan
1Comentariu
Din expoziţie FOTO:BERCSA SANDOR
Din expoziţie FOTO:BERCSA SANDOR
Asociaţia Internaţională „Euro Foto Art” a iniţiat, în anul 2011, un proiect naţional care şi-a propus să prezinte naţionalităţile din România, prin organizarea unor saloane anuale de artă fotografică şi editarea unor albume de artă.

În acest context au fost organizate saloanele naţionale şi editate albumele „Maghiarii din România” (2011), „Germanii din România” (2012), Evreii din România” (2013). Anul trecut, salonul dedicat romilor din România a eşuat însă.

„Salonul naţional «Romii din România» trebuia să fie organizat în anul 2014, dar acest lucru nu s-a realizat din cauza unui parteneriat nereuşit cu Agenţia naţională pentru Romi, care iniţial a agreat organizarea Salonului Naţional în parteneriat, ulterior această colaborare nu s-a concretizat. Nu a fost alături la acest proiect deosebit nici Centrul Naţional de Cultură a Romilor din România, care a fost invitat la un parteneriat de către conducerea Asociaţiei «Euro Foto Art»”, a precizat Ştefan Toth.

În acest context conducerea Asociaţiei „Euro Foto Art” a decis să demareze organizarea Salonului Naţional „Romii din România” cu forţe proprii. În ciuda faptului că regulamentul salonului a fost lansat cu întârziere, totuşi, pe adresa organizaţiei orădene au sosit 263 imagini, 131 alb-negru şi 132 color realizate despre Romii din România de către artişti fotografi din România, Ucraina şi Ungaria.

Vernisajul Salonului Naţional „Romii din România”, dedicat Zilei Internaţionale a Romilor, şi înmânarea festivă a premiilor vor avea loc în parteneriat cu Fundaţia „Ciore Roma” din Oradea, astăzi, 8 aprilie, de la 18:00, la Galeria „Euro Foto Art”. La eveniment sunt invitaţi să participe toţi iubitorii fotografiei. În cadrul vernisajul vor fi prezentate dansuri populare ţigăneşti.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor