Salutul rectorului, la deschidere

Salutul rectorului, la deschidere
Azi începe noul an universitar. Lăsăm în urmă un an plin, în care Universitatea din Oradea (UO) a obţinut realizări importante pe plan academic, material şi structural.

Eforturile tuturor colegilor din universitate şi performanţele din educaţie şi cercetarea ştiinţifică la nivelul departamentelor au făcut ca UO să fie poziţionată în categoria universităţilor de educaţie şi cercetare, alături de importante universităţi de prestigiu.

Funcţionarea în arealul său a unei instituţii de învăţământ superior de prestigiu consolidează statutul municipiului Oradea de centru studenţesc, cultural şi spiritual situat la graniţa de vest a României.

Facultăţile existente acoperă un spectru larg de specializări, asigurând un mediu academic adecvat pentru construirea unui sistem de educaţie multiculturală, cu o curriculă actualizată, care sprijină dezvoltarea competenţelor profesionale, şi dobândirea abilităţilor de colaborare şi comunicare cu oameni aparţinând diferitelor naţionalităţi, culturi, religii sau valori.

UO desfăşoară parteneriate de colaborare cu universităţi din străinătate, dar promovarea valorilor culturale româneşti şi asigurarea calităţii actului educaţional rămân prioritare pentru universitarii orădeni.

În facultăţi, activitatea instructiv-educativă este însoţită şi aureolată de cercetarea ştiinţifică concretizată în proiecte de cercetare, conferinţe şi lucrări ştiinţifice cu vizibilitate internaţională şi brevete de invenţie.

Alături de performanţele profesionale şi comportamentul moral, cercetarea ştiinţifică devine criteriul prioritar de evaluare academică a cadrelor universitare.

Învăţământul însuşi rămâne mereu cea mai bună investiţie pe termen lung, fiindcă nici un bun nu este mai preţios decât cunoştinţele dobândite în perioada studiilor.

Universităţile creează specialiştii care vor transforma societatea şi economia românesscă şi, ca atare, pregătirea tinerelor generaţii de absolvenţi este esenţială pentru viitorul societăţii noastre.

Un aspect important îl constituie eforturile noastre de a oferi studenţilor o serie de facilităţi dintre care amintim: acordarea de burse de merit, de studiu şi sociale.

O grijă deosebită acordă conducerea UO studenţilor cu posibilităţi materiale precare oferind scutiri sau reduceri de taxe de şcolarizare.

Prin numărul mare de studenţi şi cadre didactice, UO este un veritabil concurent în din Regiunea de Nord – Vest şi nu numai, fapt care ne obligă să îmbunătăţim baza materială şi facilităţile pentru studenţi. Mulţumim autorităţilor locale şi judeţene pentru sprijinul acordat în extinderea campusului.

În final, vă invit alături de mine, studenţi, profesori, personal auxiliar, părinţi şi jurnalişti, autorităţi publice şi oameni de afaceri, să ne unim eforturile pentru ca Oradea şi Bihorul să aibă o universitate care să ne reprezinte. Dragi studenţi luaţi aminte: Şcoala îţi oferă şansa de a reuşi prin tine însuţi. Mult succes în noul an universitar!

Constantin Bungău

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !