Sâmbătă are loc tradiţionalul concurs de atelaje la Oşorhei

De Veronica Bursaşiu
Sâmbătă are loc tradiţionalul concurs de atelaje la Oşorhei
Intrat într-un cadru tradiţional, concursul de atelaje de la Oşorhei se va desfăşura sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 11:00.

Competiţia va reuni sportivi din Ungaria şi România, iar în afară de competiţia în sine, manifestarea va cuprinde parada concurenţilor şi demonstraţii de dresaj de cai. Tradiţionalul concurs de atelaje de la Oşorhei va avea loc pe terenul de fotbal din incinta Şcolii Gimnaziale Oşorhei. Competiţia are caracter internaţional şi este organizată de Consiliul Local Oşorhei, Primăria Oşorhei, în colaborare cu Asociaţia Atelajiştilor „Tulipan” din România, condusă de preşedintele Rákóczi Ludovic. „Va fi un adevărat regal al acestui gen de competiţii. Vom avea la start elita, astfel că anticipez o luptă strânsă pentru victorie”, susţine directorul tehnic al competiţiei, Karol Ciorba, care a adăugat că demonstraţiile de dersaj cu cai vor întregi spectacolul de la Oşorhei.
osorhei ciorba bun

În general, conducătorii atelajelor au la dispoziţie o limită de timp câte 3 minute ca să demonstreze juriului cât de bine antrenaţi sunt cei doi cai înhămaţi. Atelajele trebuie să treacă printre 20 de obstacole fără să le atingă, fiind necesare circa 78 de manevre. „În cele trei minute ale probei, calul munceşte mai mult decât într-o săptămână de muncă la pădure”, a declarat Lajos Rakoczi. Spectatorii îl vor putea vedea la lucru pe multipulul campion naţional Gergo Rakoczi, de la Clubul Maks, care a fost laureat de şase ori cu medalia de aur a „naţionalelor”. „Concursurile de atelaje sunt elegante, dar reprezintă şi cea mai costisitoare ramură a sporturilor cu cai. O trăsură porneşte de la circa 5.000 de euro și poate ajunge chiar la 20.000 de euro. Dresorii au nevoie de cel puţin 4 ani ca să pregătească un cal”, afirmă Iosif Kovacs, unul dintre organizatori.

osorhei

În cursele de atelaje, eleganţa este la ea acasă. Concurenţii poartă mănuşi, sacouri, costume dintre cele mai de preţ, o dovadă a faptului că aceste concursuri de atelaje reprezintă un sport al aristocrației, cu o vechime de peste 400 de ani. Parada concurenţilor va debuta la ora 11:00, iar concursul propriu-zis va începe la ora 12:00.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !