Şanse noi pentru şomerii bihoreni

De Dan Birta
Şanse noi pentru şomerii bihoreni
Şomerii bihoreni au şansa de a se forma profesional şi de a se integra pe piaţa muncii printr-un nou proiect.


Încă o şansă pentru şomerii bihoreni sau pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă de a se forma profesional sau de a se integra pe piaţa muncii. Hotel Continental din Oradea a găzduit joi, 28 mai, ora 11:00, evenimentul regional de informare, cu titlul: „Resurse umane pentru o creştere inteligentă şi inclusivă în sectorul serviciilor”. Manifestarea a fost organizată de Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, cu sprijinul AJOFM Bihor, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Slatina, SC Acacia Consultanţă & Project Management SRL, Economic&Business Research Center SRL.

Cursuri

„E-cariera Ta este un program integrat pentru intervenții active de ocupare care oferă cursuri gratuite acreditate pentru a susține șomerii și persoanele în căutarea unui loc de muncă”, ne-a informat Anca Cojocaru, responsabil comunicare în cadrul proiectului.
În cadrul proiectului vor fi organizate cursuri gratuite atât pentru absolvenţii de studii medii cât şi pentru cei de studii superioare. Pentru cei cu studii medii sunt organizate cursurile de: asistent vânzări, inspector resurse umane, lucrător comercial şi agent servicii clienţi, iar pentru persoanele cu studii superioare: manager marketing, manager, administrator de firmă, manager resurse umane, specialist în planificare, controlul şi raportarea performanţelor economice – Controller.

La evenimentul de la Continental au confirmat participarea 93 de persoane. Cei care vor participa la cursuri vor avea mai multe beneficii şi avantaje. În primul rând vor obţine profilul vocaţional prin consiliere, îşi vor dezvolta competenţele prin cursuri şi vor avea şanse de angajare prin mediere pe piaţa muncii. Echipele de lectori sunt formate din specialişti selectaţi de ASE. „Absolvenţii vor primi o subvenţie pentru participarea la curs în sumă de 320 de lei. De asemenea, transportul, cazarea şi masa sunt gratuite, fiind asigurate prin proiect”, a precizat Anca Cojocaru.

Tot ca o noutate, în cadrul evenimentului, participanţii au primit informaţii despre noua campanie și regulamentul acesteia „Fii mentorul prietenului tău!”, campanie nou implementată ce vine cu o mulțime de premii surpriză organizate special pentru grupul țintă al proiectului.

Evenimentul vizează atragerea de grup ţintă eligibil în cadrul programului, atât prin serviciile și cursurile gratuite oferite cât și prin implementarea campaniei de recompensare a membrilor care își asumă rolul de ”mentori” în raport cu prieteni/ cunoștințe, care sunt șomeri sau se află în căutarea unui loc de muncă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !