„Şantaj” şi „instigare la şantaj” – acuze din politica locală!

De Călin Corpaş
2Comentarii
„Şantaj” şi „instigare la şantaj” – acuze din politica locală!
Ioan Mang îl acuză pe Ilie Bolojan de instigare la şantaj, iar colegul lui Bolojan, deputatul Ioan Cupşa, îl acuză pe Mang de şantaj politic!


Vicepreşedinte la CJ, Mang cataloghează drept „instigare la şantaj” presiunile lui Bolojan la adresa Executivului judeţean pentru a-l îndupleca pe primarul de Finiş (PSD) să accepte proiectele de apă ale Companiei de Apă Oradea (CAO) în comuna sa.

La rândul său, Cupşa consideră mesajele subtile ale lui Mang, cum că schimbarea sa ar prejudicia proiectele Bihorului, ce au nevoie de sprijin guvernamental, drept „un şantaj politic”.

Mang consideră că „Bihorul are nevoie de linişte” pentru a-şi duce proiectele la bun sfârşit şi le enumeră: Muzeul Ţării Crişurilor, drumul Marghita – Tăşnad, Aeroportul Oradea, management integrat al deşeurilor (SMID), instalaţia pentru prelucrarea energiei la Săcueni din biomasă, realizarea sălii studio la Cinema Transilvania, realizarea unor drumuri judeţene, în curs de realizare. Multe au cofinanţare şi de la bugetul de stat. Mai mult, multe primării au aprobate proiecte prin PNDL şi PNDR, direct din stiloul lui Liviu Dragnea. Şi aici Mang a arătat că s-au alocat pentru lucrări în continuare 41,5 milioane de lei şi s-au decontat 36,5 milioane. Iar pentru lucrări noi au fost alocate 12,5 milioane şi decontate 7,5 milioane.

Scrâşnet din dinţi

„Acestea sunt proiectele CJ şi nu schimbarea lui Mang. Ca aceste proiecte să se poată realiza, cred că la CJ e nevoie de linişte, colaborare şi de o bună relaţie cu Guvernul. Cine doreşte să pună judeţul Bihor în Opoziţie faţă de Guvern nu se gândeşte ce face şi acţionează doar dintr-un orgoliu dus la extrem. E valabil şi pentru Oradea”, e mesajul lui Mang pentru cei din PNL (PDL) care vor să-l schimbe din poziţia de vicepreşedinte al CJ Bihor.
„Este un şantaj politic!”, reclamă Cupşa. „Mang, în subtext, în tot ce declară el, spune aşa: «rămân sau nu mai vedeţi banii» şi identifică care sunt proiectele importante ale judeţului. Este un mod toxic de a face politică, dar reprezentativ pentru PSD. În mintea lui Mang, proiectele de acest fel sunt doar mijloace de parvenire politică, nu realizează că sunt proiectele sutelor de mii de bihoreni”, e mesajul liberalului, care precizează că primarii sunt speriaţi în urma declaraţiilor liderului PSD Bihor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor