Şantiere între blocuri: 800 de locuri de parcare, în curs de amenajare

De Cristina Ghilea
8Comentarii
Şantiere între blocuri: 800 de locuri de parcare, în curs de amenajare
Zona Leonardo Da Vinci, strada Costache Negruzzi și strada W. Shakespeare sunt trei dintre locaţiile orădene care duduie de hărmălaia utilajelor, în aburii asfaltului proaspăt.

Pe lângă aceste zone, Primăria Oradea lucrează la amenajarea de parcări și în Cartierul Nufărul, în zona str. Ciheiului între str. Agricultorilor și str. Lanului, unde până la 15 septembrie, firma Drumuri Bihor trebuie să finalizeze amenajarea celor 50 de locuri de parcare, dar și în Cartierul Rogerius, unde firma Drumuri Orășenești trebuie să finalizeze până la data de 18 august, pe Lacul Roșu, un număr de cca 205 locuri de parcare. Alte 65 de parcări se amenajează în zona Iza – Spartacus și Lisabonei.

Viceprimarul Florin Birta a organizat, miercuri, o conferinţă de presă în teren pentru a constata stadiul lucrărilor.

„Pe strada Leonardo da Vinci era înainte o curte interioară nemodernizată, în care oamenii parcau efectiv pe pământ sau bucăți de beton. Aici sunt acum în curs de amenajare peste 100 de locuri de parcare destinate locuitorilor zonei. Prima etapă, respectiv amenajarea curții din spate va fi gata într-o săptămână, după care vom trece la amenajarea a încă două curți interioare, urmând ca și acestea să fie gata într-o lună de zile. Ne propunem astfel să realizăm obiectivul asumat, respectiv să amenajăm 2.000 de noi locuri de parcare anual”, a anunţat el.

În în zona Leonardo Da Vinci – Liszt Ferenc – Ciheiului lucrează Drumuri Bihor.

Sens unic

În zona str. Costache Negruzzi – Doinei sunt în curs de amenajare peste 150 de locuri de parcare. Lucrările au început pe partea dreaptă a drumului, unde mașinile parcau pe pământ, între arbori. Şantierul se va muta pe stânga respectiv în curtea blocurilor. Lucrările sunt executate de Drumuri Orășenești, iar termenul până la care vor fi gata este 15 septembrie.

Vicele a anunţat că, următoarea amenajare în zonă este curtea interioară a blocurilor unde s-a construit biserica, aceasta va face obiectul unui proiect de investitii separat de amenajarea parcărilor.

De asemenea, se poartă tratative cu asociaţiile de proprietari pentru obţinerea acordului necesar pentru amenajarea de parcări la mai puţin de cinci metri de blocuri. Odată amenajate parcări pe ambele părţi, drumul ar deveni cu sens unic.

Curtea şcolii

Birta a descins, apoi, la lucrarea de pe str. W. Shakespeare. „Aici a fost mutat gardul școlii atât partea care dă spre str. W. Shakespeare, cât și cea care dă în str. Poieniței, după care a fost mutat trotuarul și amenajat unul nou corespunzător, pentru a face loc drumului de legătură cu str. Poieniței. Aici sunt în curs de amenajare 85 de parcări oblice, acestea urmând să fie gata până la data 15 august. Strada Poieniței va fi cu sens unic dispre str. Tudor Vladimirescu spre malul Crișului, respectiv spre str. Principatele Unite. Urmează ca lângă spațiul de lângă parcare să amenajăm un aliniament cu platani”, a explicat el.

La liber sau…

După terminarea lucrărilor, locurile de parcare amenajate vor fi predate asociaţiilor de proprietari, care au opțiunea să le lase la liber sau să le închirieze. Birta a arătat că recomandarea muncipalității este ca acolo unde sunt mai multe mașini decât locuri de parcare, acestea să fie lăsate la liber.

„E important de știut că toți banii încasați din amenzi se întorc către cetățeni, ei fiind folosiți și la amenajarea locurilor de parcare. De precizat că, pe măsură ce vor expira contractele pentru garaje, acestea vor fi demolate, deoarece realitatea este că în cele mai multe dintre acestea nu se depozitează mașini, ci cu totul alte lucruri, iar pe suprafața a 20 de garaje demolate se pot amenaja 30 de locuri de parcare. În ceea ce privește spațiul verde, evităm tăierea arborilor, făcând doar toaletări acolo unde ne solicită asociațiile de proprietari”, a mai spus el.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor