Şantierul magistralelor, în linie dreaptă

De Cristina Ghilea
Şantierul magistralelor, în linie dreaptă
Instanţa dă câştig de cauză Primăriei. Milioanele reabilitării reţelelor merg la Construcţii Bihor şi Energomontaj.

După luni de zile de contencios, licitaţia magistralelor de termoficare din Oradea a ajuns, miercuri, la un final. Contractul se va semna cu asocierea Construcţii Bihor – firmă deţinută în parte, de senatorul Gavrilă Ghilea, cu Energomontaj SA, pentru aproape 50 de milioane de lei.

Curtea de Apel Timişoara a dat câştig de cauză Primăriei orădene în procesul intentat de aceasta, pentru a contesta o decizie a Consiliului Concurenţei. În urma unor contestaţii ale perdanţilor licitaţiei, Consiliul a a dispus reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei „Implementare proiect reabilitare reţele de termoficare în Municipiul Oradea” de asocierea Romib S.A (lider asociere) – Consix Construcţii SRL – Romterm SA – Ceamisproiect SRL şi asocierea Construcţii Erbasu SA (lider asociere) – Selina SRL şi Termoproiect SRL. „Instanţa a dat azi, 27.11.2013 soluţia pe scurt admiţând plângerea autorităţii contractante. De asemenea, instanţa respinge plângerea Trustului de Instalaţii Montaj şi Construcţii SA”, informează Primăria printr-un comunicat de presă.

De urgenţă

Edilii au aflat despre soluţia instanţei timişorene de pe internet, ne-a spus viceprimarul Mircea Mălan, preşedintele comisiei municipale de adjudecare a licitaţiei. Proiectul magistralelor, în valoare de 17 milioane de euro esre finanţat din bani europeni şi se referă la înlocuirea a 17,5 km din magistralele I şi III. „Decizia confirmă modul de evaluare al comisiei. La două sau trei minute după ce am aflat rezultatul, am rugat colegii de la DMPFI (Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională) şi de la Achiziţii Publice să pregătească cât mai repede semnarea contractului. Am avut o discuţie şi cu managerul Termoficare SA, Mihai Cabai şi cu cei de la Energomontaj, şi le-am cerut să facă un grafic de execuţie cât mai repede astfel încât să se poată lucra înainte de instalarea iernii, cât o va permite vremea”, spune viceprimarul.

Cel mai probabil, şantierul magistralelor va începe cu legarea magistralelor I şi III undeva în zona Şirul Canonicilor, lucrare care nu ar trebui să afecteze în niciun fel clienţii Termoficare SA.

Vicele mai spune că se va lucra la construirea reţelelor de termoficare pe porţiunile care nu se suprapun cu traseul actual al celor două magistrale.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !