Săptămână de Prevenire încheiată cu succes

De Alexandra Lăzureanu
Săptămână de Prevenire încheiată cu succes
Zilele de joi şi vineri au marcat finalul Săptămânii Preventive, organizate de poliţiştii bihoreni între 30 septembrie – 4 octombrie.

Astfel, vineri, la prima oră, poliţiştii rutieri au acţionat împreună cu patrulele şcolare de circulaţie, în zonele adiacente unor instituţii şcolare. Mai apoi, oamenii legii au desfăşurat o serie de activităţi preventive pe linie de educaţie rutieră, pentru siguranţa celor mai mici participanţi la traficul rutier, desfăşurate în Orăşelul Copiilor, de către poliţiştii de prevenire, rutieri şi de proximitate. Copiii, părinţii şi bunicii prezenţi au luat parte la o serie de concursuri pe teme de educaţie rutieră, expoziţii de desene, prezentarea de filme tematice, distribuirea de materiale informativ – preventive. Dintre aceste activităţi s-a remarcat concursul de biciclete „Siguranţă pe două roţi”, adresat copiilor până la 14 ani, care a inclus parcurgerea a două probe, respectiv proba teoretică şi o probă în parcul şcoală. Cei 17 copii care au participat au dat dovadă de pricepere atât pe bicicletă cât şi în faţa chestionarelor rutiere care le-au fost date şi au fost recompensaţi pentru cunoştinţe şi îndemânare.

Alte 20 de premii

După ce în perioada iulie – septembrie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Bihor, împreună cu reprezentanți ai Direcției generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bihor și ai Centrului Regional Oradea – Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane au desfășurat campania preventivă „Împreună pentru siguranța ta!”, în centre de plasament și case de tip familial din județul Bihor, aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Bihor, a venit timpul ca participanţii să fie recompensaţi. Scopul campaniei a fost reducerea riscului de implicare a tinerilor și adolescenților în fapte de natură infracțională şi s-a adresat unor copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, instituționalizați în 12 centre de plasament și case de tip familial din Oradea, Beiuș și din Tinca, Bratca și Popești. În cadrul întâlnirilor realizate, a fost vizionat filmul preventiv „Cheia e la tine!”. Peste 200 de copii și educatori au participat la întâlnirile organizate de cei trei parteneri. Reprezentanții A.N.I.T.P. – centrul Regional Oradea au abordat cu tinerii subiecte legate de prevenirea traficului de persoane, exploatare prin muncă și siguranță pe internet. Copiii au fost de asemenea implicați într-un concurs de eseuri sub denumirea „Eseul meu antiviolență” și la un concurs de desene și afișe pe teme de prevenire a criminalității „Alege să nu devii o victimă”. Astfel, joi, 20 de copii din Centrele de plasament au fost recompensați de către organizatori cu diplome, rechizite, tricouri inscripționate și dulciuri pentru implicare în concursul de desene și eseuri. Totodată, aceștia au vizitat sediul IPJ Bihor și au asistat la o lecție pe teme preventive. Din Partea DGASPC Bihor au fost prezente Rojana Ojică și Mirela Tonceanu, Gheorghe Ungur din partea ANITP – Centrul Regional Oradea și reprezentanții Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Bihor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !