Săptămâna Europeană pentru SSM

De Dan Birta
Imagini de la întâlnire
Imagini de la întâlnire
Cu ocazia Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (SSM), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor a organizat în data de 30.10.2014, întâlnirea cu angajatorii, reprezentanţii acestora, lucrătorii şi partenerii sociali.

Tema întâlnirii a fost: „Stresul sub control” şi prezentarea Acţiunii 13 privind verificarea respectării prevederilor legale referitoare la expunerea lucrătorilor la agenţi chimici la locul de muncă, ţinând cont de modificările legislative în domeniu (Regulamentul REACH şi CLP) din cadrul Programului cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2014.

S-a desfăşurat o acţiune de informare şi conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor având ca obiectiv monitorizarea respectării prevederilor legale privind expunerea lucrătorilor la agenţi chimici la locul de muncă, ţinând cont de modificările legislative în domeniu (Regulamentul REACH şi CLP), precum şi cu privire la măsurile de prevenire şi protecţie aplicate.

„Acţiunea de monitorizare urmăreşte, pe de o parte, conştientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea respectării cerinţelor legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă referitoare la agenţii chimici la locul de muncă şi, pe de altă parte, identificarea situaţiei actuale a activităţilor de prevenire şi protecţie aplicate”, a declarat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor. În contextul intensificării competiţiei globale cu care se confruntă statele Uniunii Europene, condiţiile de muncă sunt un factor hotărâtor al succesului în afaceri prin îmbunătăţirea calităţii vieţii profesionale a lucrătorilor şi a productivităţii. Raportul Comisiei Europene privind punerea în aplicare din punct de vedere practic a Directivei cadru în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă identifică totuşi „grave lacune în aplicarea legislaţiei comunitare, în special în sectoarele considerate ca fiind expuse riscului şi pentru categoriile de lucrători cele mai vulnerabile (tineri, lucrători cu contract pe perioadă determinată şi lucrători cu o calificare redusă) mai ales din IMM – uri şi sectorul public”.

În cadrul întâlnirii s-a prezentat şi analiza activităţii ITM Bihor şi a accidentelor de muncă în judeţul Bihor, în trimestrele I – III 2014.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !