Sarbatoare la Varciorog

Sarbatoare la Varciorog
Sfinţiri, inaugurare de drum şi serbare câmpenească la Zilele Vârciorogului.

Primăria şi consiliul local al comunei Varciorog vor organiza duminică 31 iulie a patra ediţie a manifestării Zilele Comunei Varciorog , eveniment important care păstrează vii tradiţiile şi valorile satului românesc . Între altele, va avea loc o serbare câmpenească la care se va servi mâncare tradițională şi care va fi plină de multă voie bună. Această sărbătoare este un prilej foarte bun pentru a reuni familiile, pentru a aduce înapoi fii satului care sunt plecaţi din comună şi pentru a arăta celor tineri tradiţiile şi valorile pe care locuitorii comunei Varciorog le păstrează şi astăzi.

„Prima acţiune, care se va desfăşura începând cu ora 9, 00 va fi dezvelirea şi sfințirea la biserica ortodoxă din comuna Fâșca a Monumentului Eroilor Neamului, care va comemora pe cei 32 de eroi din comuna Varciorog căzuţi la datorie în cele două războaie mondiale. Monumentul va fi sfinţit de cei trei preoţi ai comunei care împreună cu cadre militare, veterani de război şi cu fanfara militară din Oradea vor da onorul eroilor comemoraţi”, spune Viorel Tonţ, secretarul comunei Varciorog.

Al doilea moment, începând cu ora 11.00, va fi darea în folosinţă a drumului asfaltat din satul Șerghiș, eveniment aşteptat cu mult interes de către locuitori.

Cel de-al treilea moment va începe la ora 14.00, când se va da startul serbarii câmpeneşti care se va desfăşura în comuna Vârciorog în zona Moiaș. Aici vor avea loc spectacole de folclor la care vor participa cunoscuţi interpreţi de muzică populară precum Florica Duma, Aurică Vaida, ansamblul folcloric „Moşut” din Vadu Crişului şi cel din comuna Șuncuiuș.

În partea a doua a serbării câmpenești vor fi invitaţi cunoscuţi cântăreşti de muzică de petrecere: Liviu Guţă, Claudia şi Șușanu iar în pauze se vor face demonstraţii de arte marţiale de către un grup de luptători din localitatea Kaba din Ungaria.

În tot acest timp se vor servi mâncăruri traditonale din Bihor şi vor fi organizate jocuri pentru copii în locurile special amenajate în acest scop.

„Această sărbătoare este un bun prilej să ne reunim familiile, să transmitem mai departe tradiţiile şi de ce nu, să promovăm această comună care are un potenţial turistic şi economic important. Prima ediţie am organziat-o acum patru ani în mandatul meu de primar şi pot să vă spun că de la an la an această sărbătoare devine din ce în ce mai importantă. Am invitat alături de noi parlamentari, reprezentanţi ai consiliului judeţean, oameni de afaceri, oameni de cultură şi artă, pentru a vedea toată zestrea culturală şi economică a comunei noastre” , spune Vasile Cociuba, primarul comunei Varciorog.

Sărbătoarea se va încheia cu un foc de artificii oferit participanţilor la sărbătoare.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !