Sase blocuri pentru izolare termica

Sase blocuri pentru izolare termica
Trei dintre ele sunt situate în Rogerius, în imediata vecinătate a podului Sovata.

Şase noi blocuri au fost incluse în programul de reabilitare termică derulat de Primărie în parteneriat cu Guvernul şi asociaţiile de proprietari, în urma şedinţei legislativului local de la finalul săptămânii trecute. Acestea sunt blocul Q1/I, Q1/II, Q2 din strada Sovata 48, Bloc 15 şi 9 din strada Mareşal Averescu şi blocul R86 din strada Lăpuşului nr.33.

Cele trei de pe strada Sovata sunt cele din aproprierea noului pod dintre Rogerius şi Ioşia. Înainte de realizarea acestuia, proprietarii din zonă au reclamat în repetate rânduri efectele pe care creşterea traficului rutier le-ar putea avea asupra structurii de rezistenţă. „Dacă vor dori să adune banii – 20% din cost, conform programului guvernamental, proprietarii din aceste blocuri plasate cel mai aproape de pod pot intra în programul de reabilitare termică pe 2012”, a declarat primarul Ilie Bolojan. Conform proiectului de hotărâre, contribuţia asociaţiei este de 46.000 lei pe fiecare dintre blocuri.

46 de blocuri

Per total, în 2012 intenţia municipalităţii este să deruleze procedura de proiectare pentru încă 46 de blocuri din oradea, a anunţat Mircea Ghitea, şef peste Direcţia Tehnică din Primărie.

Anul trecut, în programul finanţat în trei de Guvern, Primărie şi asociaţiile de proprietari au fost izolate termic 18 blocuri. Valoarea totală declarată a investiţiei pentru cele 18 blocuri este de 2.242.144 lei, din care 1.121.072 lei reprezintă contribuţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, 672.643 lei este contribuţia Consiliului Local Oradea şi 448.429 lei reprezintă contribuţia asociaţiilor de proprietari. „Numărul total de blocuri reabilitate termic în Oradea până la finele anului 2011 este de 32”, a mai precizat Ghitea.

C.GH.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !