Şase cursuri gratuite pentru şomerii bihoreni

De Simona Albinaru
Cursuri pentru coafor
Cursuri pentru coafor
Participanţii la cursuri beneficiază de mai multe facilităţi printre care şi analize gratuite şi decontarea abonamentelor.

Şase cursuri de formare profesională pot urma în această perioadă şomerii bihoreni la AJOFM Bihor. „Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, începând cu luna decembrie 2013, a demarat procedura de înscriere la mai multe programe de formare profesională”, a precizat Bekesi Casba, directorul AJOFM Bihor. Cele şase cursuri sunt: operator maşini unelte cu comandă numerică cu durata de cinci luni, instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaz cu durata de cinci luni, coafor cu durata de cinci luni, cameristă hotel cu durata de trei luni, machior cu durata de o lună şi jumătate şi agent de securitate cu durata de trei luni. Cursurile vor fi desfăşurate în Oradea. Beneficiarii acestor programe sunt şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în baza de date a instituţiei, persoanele care au reluat activitatea ca urmare a încetării concediului pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani, respectiv trei ani în cazul copilului cu handicap dar şi persoanele care au reluat activitatea ca urmare a recuperării capacităţii de muncă după pensionarea pentru invaliditate. În cazul ultimelor două categorii pe cererea persoanei trebuie să fie exprimat şi acordul angajatorului sau solicitarea de formare profesională să fie făcută de către angajator în termen de un an de la reluarea activităţii.

Beneficii

Şomerii care participă la cursurile organizate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor beneficiază de instruirea teoretică şi practică gratuită. De asemenea, analizele medicale care se efectuează persoanelor sunt gratuite. Se decontează abonamentele la data expirării acestora pe parcursul desfăşurării cursului. Instruirea este gratuită şi în cazul în care persoana şomeră se angajează în perioada de desfăşurare a cursului dar doreşte să continue cursul cu asumarea obligaţiei de a frecventa orele de instruire teoretică şi practică rămase de la data angajării.

Cei care doresc să participe la aceste cursuri beneficiază de asemenea de asistenţă gratuită din partea specialiştilor agenţiei în ceea ce priveşte întocmirea unei scrisori de intenţie sau a unui CV la solicitarea persoanelor interesate. Certificatele de calificare a programelor sunt recunoscute naţional şi în ţările din Uniunea Europeană. Pentru înscrieri, persoanele interesate se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor cu sediul în Oradea str. Transilvaniei nr. 2.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !