Şase operaţiuni desfăşurate de pompierii militari bihoreni în interval de 14 ore

Şase operaţiuni desfăşurate de pompierii militari bihoreni în interval de 14 ore
© FOTO: ISU Bihor
În intervalul miercuri, ora 13:30 – joi, ora 03:05, echipajele de pompieri militari ale unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au intervenit la şase evenimente produse pe raza judeţului.

Miercuri, în jurul orei 13:40, un echipaj al Staţiei de Pompieri Săcueni s-a deplasat în Cherechiu, unde a acţionat cu accesoriile din dotare pentru scoaterea corpului neînsufleţit al unei persoane din apele râului Ier, identitatea femeii (în vârstă de aproximativ 70 ani), urmând a fi stabilită de organele abilitate.

În aceeaşi zi, în jurul orei 14:30, forţele de intervenţie ale Staţiei de Pompieri Aleşd au intervenit în localitatea Peştiş, pentru stingerea unui incendiu izucnit la coşul de fum al unei locuinţe. În urma producerii evenimentului, generat cel mai probabil de coşul de fum necurăţat de funingine, nu s-au înregistrat pagube materiale.

În jurul orei 15:05, în urma unei sesizări privind o potenţială situaţie de urgenţă generată de un colet suspect găsit într-un tramvai, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a mobilizat pe strada Nufărului din Oradea un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, pentru acordarea asistenţei medicale eventualelor victime ale posibilei situaţii de urgenţă. Operaţiunea de asigurare a măsurilor aflate în competenţa echipajelor inspectoratului s-a finalizat în jurul orei 15.50.

Între orele 16:10 – 16:35, pompierii militari au localizat şi lichidat un incendiu produs la o locuinţă din lemn situată pe strada Mureşului din localitatea Diosig.

Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o acţiunea unei persoane iresponsabile, s-a soldat cu pagube constând în aproximativ nouă metri pătraţi acoperiş, un pat, o masă şi materiale textile.

În seara zilei de miercuri, în jurul orei 20:15, un apel primit prin sistemul unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor cu privire la producerea unei explozii urmate de incendiu, la o locuinţă situată pe strada Miron Costin din Oradea, apelantul precizând totodată faptul că, în urma exploziei buteliei, proprietarul casei a fost rănit şi că exista posibilitatea ca fiica acestuia să fie surprinsă sub dărâmături.

La adresa indicată s-au deplasat cu operativitate echipajele Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, echipajul de prim ajutor calificat din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

În momentul sosirii la locul evenimentului, pompierii militari au procedat operativ la localizarea şi lichidarea incendiului ce se manifesta în interiorul bucătăriei casei, la evacuarea unui număr de trei butelii aflate în încăperea afectată de explozie şi în alte două încăperi, împiedicând astfel producerea unei alte deflagraţii, respectiv la căutarea posibilei victime surprinse sub dărâmături, fapt infirmat în urma acţiunilor de căutare -salvare.

Echipajele medicale au acordat proprietarului locuinţei (care fusese evacuat din casă de către vecini, înainte de sosirea forţelor de intervenţie) îngrijirile necesare, acesta prezentând arsuri la nivelul căilor aeriene, feţei, membrelor superioare şi inferioare. Victima, în vârstă de 76 de ani, a fost intubată şi transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

În urma producerii exploziei, pereţii interiori ai casei şi un perete exterior au fost dislocaţi, valoarea estimativă a pagubelor urmând a fi stabilită ulterior.

Cauza probabilă a evenimentului este în curs de cercetare.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, între orele 02:40 -03:05, echipajele Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o construcţie auxiliară din cadrul unei gospodării situate în localitatea Nojorid.

Ca urmare a producerii evenimentului, generat cel mai probabil de depozitarea jarului şi a cenuşii în apropierea materialelor combustibile, au ars circa un metru cub lemne de foc şi o motoretă defectă.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !