Scadenta de depunerea cererilor

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
1Comentariu
Scadenta de depunerea cererilor
Bihorenii sunt aşteptaţi să depună cererile conform programărilor.

15 iulie este termenul limită până la care se pot depune cererile de plată aferente anului 2013 în cadrul Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate.

Conform statisticilor APIA Bihor, până în prezent au fost depuse doar un număr de 1.393 de cereri de plată, aproximativ 45% din totalul celor 3123 de cereri depuse în anul 2012.

Beneficiari

De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte şi/sau de bivoliţe de lapte şi/sau de taurine din rase de carne şi/sau metişii cu rase de carne. Solicitanţii trebuie să depună o cerere per beneficiar pentru toate exploataţiile deţinute cu cod de exploataţie înregistrat în RNE al ANSVSA, la Centrele locale APIA Beiuş, Ştei şi Aleşd pe a cărui rază teritorială se află exploataţia cu cel mai mare număr de animale, conform programării.

În judeţul Bihor au fost depuse, în anul 2012, în cadrul schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi carne de vită din zonele defavorizate un număr de 3131 de cereri pentru 9.121 capete din care: vaci de lapte 8.771 capete, bivoliţe de lapte 312 capete şi bovine de carne 42 capete.

„Doresc să trag un semnal de alarmă şi să îi avertizez pe potenţialii beneficiari ai schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate că mai au doar puţine zile la dispoziţie pentru depunerea cererilor iar anul acesta trebuie să obţină adeverinţa de la medicul veterinar, adeverinţă care nu poate fi generată imediat ci în aproximativ 24 de ore, fapt care poate duce la imposibilitatea preluării cererilor în termenul legal”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Pentru taurinele de carne şi metişii acestora şi vacile metise cu rase de carne cererile se depun numai la Centrul Judetean APIA Bihor (Oradea, str. Matei Corvin, nr. 1).

Toţi potenţialii beneficiari, cu cel puţin 48 de ore înaintea prezentării la APIA, trebuie să treacă pe la medicul veterinar pentru solicitarea adeverinţei cu animalele înregistrate în RNE şi pentru a clarifica situaţia animalelor pentru care se pot solicita sprijin financiar. De asemenea, pentru a nu se crea aglomeraţie, potenţialii beneficiari trebuie să respecte programarea transmisă cu ajutorul primăriilor.

În perioada imediat următoare, cei care au depus cereri în cadrul schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi carne de vită din zonele defavorizate în anul 2012 îşi pot verifica conturile pentru a vedea dacă le-au intrat banii.

 

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor