Scadenta la Masura 121

De Simona Albinaru
Scadenta la Masura 121
Fermierii bihoreni care doresc să mai depună proiecte de finanţare pe măsura 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole” mai au timp până la sfârşitul acesti luni să depună proiecte la OJPDRP Bihor.

Fondurile disponibile pentru această măsură sunt de 50.000.000 euro şi se acordă distinct: 16.000.000 euro pentru sectorul vegetal, 24.000.000 euro pentru sectorul zootehnic, 10.000.000 euro pentru beneficiarii Măsurii 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă care au semnat decizia de finanţare. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect din cadrul Măsurii 121 nu va depăşi 125.000 euro.

În cadrul acestei operaţiuni se vor finanţa proiecte de sprijinire a fermierilor definiţi conform PNDR ca fiind persoane fizice sau juridice, care practică în principal activităţi agricole. Beneficiarii eligibili sunt persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, întreprinderile mici şi mijlocii, societăţile pe acţiuni, precum şi societăţile agricole. Cheltuielile eligibile sunt declarate cele pentru construirea şi/sau modernizarea clădirilor utilizate pentru producţia agricolă, construirea şi/sau modernizarea infrastructurii rutiere interne sau de acces din domeniul agricol, construirea şi/sau modernizarea serelor, achiziţionarea sau achiziţionarea în leasing de tractoare noi, combine de recoltat, maşini, utilaje, instalaţii, echipamente şi accesorii, echipamente şi software specializare, investiţiile în apicultură sau investiţiile necesare adaptării exploataţiilor pentru agricultura ecologică.

Maxim 125.000 de euro

Intensitatea ajutorului financiar nerambursabil variază între 40%-70% din totalul cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 87.500 de euro, având în vedere faptul că valoarea maximă eligibilă a proiectelor nu va putea depăşi suma de 125.000 de euro. Contribuţia privată poate fi asigurată din surse proprii, valabil în cazul potenţialilor beneficiari, care deţin deja fondurile necesare pentru contribuţia financiară, fie din venituri provenite din sponsorizări, donaţii şi legate dovedite în condiţiile legii. Un alt mod de asigurare a cofinanţării private este prin credit bancar, valabil în cazul în care potenţialii beneficiari nu deţin fondurile necesare pentru contribuţia financiară proprie, dar îndeplinesc toate condiţiile necesare contractării unui credit bancar. Persoanele pot beneficia de garanţia FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) de maxim 80% din valoarea cofinanţării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !