Scandal pe conductele de apă Aparegio

De Cristina Ghilea
2Comentarii
Scandal pe conductele de apă Aparegio
Primarul din Finiş opreşte temporar avansul Aparegio spre Beiuş. Directorul CAO invocă jandarmii, preşedintele CJ vorbeşte de abuz şi boicot.

 Patru utileje grele, aparţinând firmei Hidroconstrucţia Sebeş, trimise la Finiş pentru o aducţiune de apă spre Beiuş, care ar trebui să înceapă şantierul luni, au fost oprite de primarul comunei, Ioan Man. Acesta este un vechi opozant al proiectului „Sursa de apă Finiş – Feredeu, conducta de aducţiune şi staţii de clorare pentru municipiul Beiuş”, parte din Aparegio Bihor.

Ioan Man a ţinut blocat proiectul vreme de un an, refuzând să elibereze autorizaţia de construire. Recent, situaţia părea că s-a dezamorsat printr-o decizie a Consiliului Judeţean, care a emis, într-un final, autorizaţia de construire necesară. „Marţi am trimis o adresă la CJ, la domnul Popa, să revină asupra autorizaţiei. Am oprit utilajele până se lămureşte situaţia din punct de vedere juridic”, ne-a declarat primarul Man.

Este ţeavă!

Ca şi până acum, primarul invocă două argumente pentru opoziţia sa: că utilajele ar distruge o porţiune dintr-un drum modernizat recent şi că există deja o conductă de alimentare cu apă pentru Beiuş. „N-avem cum să-i lăsăm să sape, avem ţeavă spre Beiuş şi nu vrem să spargă iarăşi drumul”, zice edilul. Acesta spune că, în ciuda a ceea ce s-a zvonit, oamenii din sat n-au ieşit să blocheze utilajele, ci aşteaptă rezoluţia de la CJ. „Dl. Popa mă căsătoreşte cu Beiuşul şi dacă eu zic nu. Eu sper să ne înţelegem ca oamenii şi să revină asupra autorizaţiei”, e concluzia sa.

De cealaltă parte, preşedintele CJ, Cornel Popa, nu vede niciun motiv pentru care ar reveni asupra autorizaţiei emise. „De ce să revin?! Nu am primit încă nicio adresă de la Finiş dar nu văd ce motive poate invoca acest primar ca să opresc proiectul”, declară Popa.

„Omul ăsta compromite un proiect foarte important, nu ştiu cum îşi poate permite un primar de comună un asemenea abuz. Din punctul nostru de vedere, boicotează un proiect al judeţului, mă mir că ceilalţi primari nu iau poziţie”, mai spune preşedintele CJ. „Ar face bine primarul Man să nu lase Beiuşul fără aducţiuunea de apă”, este apelul său către Man.

Să iasă jandarmii

Ca gestionar al proiectului Aparegio, Compania de Apă Oradea (CAO), cere ferm începerea cât mai rapidă a şantierului. „Din punctul nostru de vedere, lucrarea trebuie să se facă. Dacă au nevoie de ajutor, să apeleze la ajutorul jandarmilor. Există o autorizaţie de construire valabilă, emisă de CJ. În conducerea CJ sunt reprezentate mai multe partide, inclusiv cel din care face parte primarul de la Finiş”, ne-a declarat Ovidiu Gavra, managerul CAO, dând de înţeles că primarul Man ar trebui „calmat” pe linie politică, social-democrată, de vicepreşedintele CJ Ioan Mang.

„Acolo se face o lucrare de utilitate publică, în beneficiul tuturor, nu cine ştie ce foraje suspecte. Ce se întâmplă la Finiş este sabotarea interesului public”, crede Gavra.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor