Scandalul pe stil OTV contină în PPDD

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Ioan Hulea
Ioan Hulea
Şeful filialei Bihor, Ioan Hulea, susţine că primarul Curtean de la Popeşti şi oamenii săi au virat ba spre PNL, ba spre PSD.

Deputatul Ioan Hulea, preşedintele PPDD Bihor justifică excluderea celor doi consilieri locali de la Popeşti, dar şi a altora doi din Aştileu – Cocoş Ioan, respectiv Avram Iancu – Petrila Ioan, prin pactizarea cu alte partide, precum PSD şi PNL. Holhoş Mihai şi Bencic Pityu sunt cei doi aleşi locali din Popeşti pe care Biroul Permanent Naţional, la propunerea organizaţiei judeţene, i-a exclus din partid, pierzându-şi funcţiile. PPDD încercase, astfel, să îi sperie pe primarul PPDD de Popeşti şi pe ceilalţi patru consilieri locali, acuzaţi că s-au aliat imediat după alegeri cu PNL, iar din februarie 2013 cu PSD, nemulţumiţi că nu primesc banii la care speraseră de la Consiliul Judeţean condus de liberalul Cornel Popa. Efectul a fost, însă, contrar: toţi consilierii locali PPDD din Popeşti şi-au dat demisia din acest partid, cu scandal. Ioan Hulea transmite că primarul Dorin Curtean şi oamenii lui vor să determine organizarea de alegeri anticipate, dar acest lucru nu se va întâmpla deoarece PPDD nu are majoritatea în această comună, doar şase din cei 15 consilieri locali fiind reprezentanţii PPDD. „În această situaţie, Consiliul Local din Popeşti va fi completat cu consilieri din celelalte partide”, spune deputatul. Mai mult, Hulea dă exemplul comunei Bunteşti, care deja de nouă luni stă fără Consiliu Local, Guvernul nedispunând încă, în ciuda legii, organizarea de alegeri anticipate.

„Domnul Curtean a spus că se află cu trup şi suflet la PSD, dar şi faptele sale demonstrează acest lucru!”, susţine deputatul Hulea, invocând în sprijinul său cele scrise pe blogul unui săptămânal local, dar şi felul în care votează consilierii PPDD de la Popeşti – iniţial loalaltă cu PNL, iar acum cu PSD, din februarie încoace. „Domnul Curtean nu a avut niciun crez cu PPDD, ci a avut unul personal: să ajungă primar şi să îşi continue afacerile. Şi sigur că are un grup de susţinători. De cinci luni se duce lunar la şedinţele PSD Aleşd!”, acuză Hulea, adăugând că, de când a preluat el şefia PPDD Bihor, din luna aprilie a acestui an, Curtean a a venit o singură dată, în luna mai, la Adunarea Generală, ce se ţine lunar. Şi atunci pentru doar şapte minute, în care l-a certat pe el, pe Hulea. Dorind să demonstreze faptul că are dreptate, Hulea a invocat inclusiv votul de la alegerile parlamentare din 2012, când, spune el, Curtean şi oamenii săi susţinuseră candidatul PNL, Lucia Varga. „În Popeşti, 1.600 de voturi a primit Lucia Varga şi doar 513 Ioan Hulea, în condiţiile în care, la alegerile locale Curtean primise 2.000 de voturi, iar consilierii locali 1.800 – 2.000 de voturi”, mai transmite Hulea. Întrebat de ce nu îl exclude din partid şi pe primarul Curtean, deputatul spune că nu se doreşte acest lucru, dinspre conducerea centrală. De ce? „Pentru statistică”, spune deputatul. Astfel, Curtean nu pleacă, pentru a nu-şi pierde mandatul, iar PPDD nu-l dă afară, ca să-l aibă măcar la număr! O situaţie similară celei de acum doi ani, când Radu Ţîrle plecase, „cu sufletul”, din PNL spre PDL, în timp ce era preşedinte al CJ Bihor.

Ioan Hulea consideră nejustificată acuzaţia celor din Popeşti, cum că excluderea aleşilor locali ar fi fost nestatutară.

Uluială cu presa

Un moment cel puţin ciudat a fost acela în care Hulea a încercat să arate cât de săracă este filiala judeţeană a PPDD. Deputatul spune că, din cotizaţii strânge, în medie, doar 400-500 de lei lunar, restul cheltuielilor fiind acoperite prin efortul prim-vicepreşedintelui Vasile Petruţ (fost la PDL). Hulea s-a plâns că nu are bani să plătească presa pentru ca mesajele acestui partid să apară în mass-media! Întrebat de jurnalişti la ce presă se referă, deputatul a nominalizat cotidianul Crişana, săptămânalul Bihoreanul şi cotidianul Jurnal Bihorean. Sensul afirmaţiilor lui Hulea s-au dovedit, ulterior, a fi cel puţin deplasat, şeful PPDD Bihor bătând în retragere când a realizat că s-a exprimat greşit.

Ar fi vrut reclamă…

Întrebat de redactorul JB să spună concret la ce se referă, ce bani i s-ar fi cerut de la cotidianul nostru şi care ar fi fost acele articole plătite, apărute în JB, Hulea a realizat gafa, explicându-se astfel: „Eu nu am pretins nicio clipă că la dumneavoastră sau la alţii. Eu am spus ceva de genul: «Dacă era să public toate articolele pe care ni le-a cerut biroul nostru de presă de la Bucureşti, nu îmi ajungeau 18-20 de milioane de lei pe lună». Deci secretarul nostru executiv s-a dus la redacţii şi inclusiv la dumneavoastră, la Jurnal. Şi a cerut ofertă de preţ, că el aşa a înţeles să publice articolele. Nu a gândit la modul să trimită pe mail şi dacă dumneavoastră veţi considera de cuviinţă să îl publicaţi la modul comunicat de presă sau nu. El s-a dus şi ne-a cerut ofertă de preţ. M-a sunat, eu eram la Bucureşti şi i-am spus: pentru 3, 4 şi 5 milioane eu nu rezist să plătim la trei ziare, că înseamnă că ne terminăm bugetul pe două luni. Nu am insistat niciodată pe ideea că eu am plătit articole. Am plătit câteva. Câteva le-a plătit Petruţ, a tăiat factură pe firma lui”.

Întrebat dacă asemenea articole publicitare au apărut în JB, Hulea ne-a declarat: „Nu, nu îmi aduc aminte”, indicând spre un alt cotidian local. La rândul său, secretarul PPDD Bihor, Alexandru Tirla, ne-a relatat că partidul a dorit să-şi publice mesajele către electorat în spaţiu de reclamă. În acest sens, Tirla s-a adresat doar biroului de preluare a anunţurilor pentru mica publicitate a cotidianului nostru, situat în Parcul 1 Decembrie. De altfel, Tirla nici nu cunoştea unde este sediul redacţiei JB – Bulevardul Dacia, nr. 34…

Pe această cale, precizăm că în Jurnal Bihorean nu au apărut articole publicitare din partea PPDD, iar redacţia JB nu a avut niciodată cunoştinţă despre intenţiile PPDD de a-şi publica articole publicitare în cotidianul nostru.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !