Schimbari la cererea pe suprafata

De Simona Albinaru
Bani pentru agricultură
Bani pentru agricultură
Modificarea cererii se poate face din iniţiativa fermierului sau a autorităţilor.

Până la 31 mai fermierii din judeţul Bihor care au depus cererea unică de plată pe suprafaţă pentru anul 2013 pot face modificări ale cererii iniţiale, fără penalităţi. Modificările de suprafaţă, aduse la APIA după data de 31 mai sunt admise la plată, cu penalizări de 1% pe fiecare zi lucrătoare, până la data de 10 iunie inclusiv. Toate formularele de modificare care vor fi depuse de fermieri începând cu 11 iunie 2013 sunt considerate inadmisibile.

Modificarea Cererii unice de plată pe suprafaţă se poate face din iniţiativa fermierului prin completarea prin completarea formularului M1–Schimbarea declaraţiei de suprafaţă pentru anul 2013. Astfel, prin acest formular se poate mări suprafaţa unei parcele deja declarate, mări suprafaţa unei subparcele deja declarate, schimba cultura, diviza parcela în subparcele. Se poate schimba numărul blocului fizic, dacă fermierul nu a fost notificat de APIA cu privire la erori sau nu a fost supus controlului pe teren şi parcelele pentru care se solicită un tip de pachet de agro-mediu, aceasta mentiune fiind valabilă pentru pachetele 1, 1.2, 3.1, 3.2, 4, 5, 6, 7.

Modificări

Prin Formularul M2–Completarea declaraţiei de suprafaţă pentru anul 2013 se pot adăuga una sau mai multe parcele individuale, declarată(e) ulterior depunerii cererii iniţiale, inclusiv parcele pentru care se solicită sprijin pentru măsurile 211, 212, 214, pachetul odată cu parcela nouă şi pachetul pentru parcela deja declarată.

Formularul M3–Retragerea unei/unor parcele sau unei părţi dintr-o parcelă, pachetul de agro-mediu din declaraţia de suprafaţă (retragere parţială de suprafeţe). Se va specifica clar motivul retragerii care se justifică prin documente. Se realizează oricând mai puţin în situaţiile în care fermierul a fost informat cu privire la neregulile din cererea sa de sprijin, a fost înştiinţat cu privire la intenţia APIA de a efectua un control pe teren sau în cazul în care controlul la faţa locului a scos în evidenţă anumite nereguli.

Modificarea Cererii unice de plată pe suprafaţă se poate face şi din iniţiativa autorităţii. În acest caz, solicitantul va fi notificat de APIA privind erorile depistate în cerere, pe care trebuie să le clarifice în termen de 10 zile lucrătoare. Acest termen se va calcula începând cu data la care fermierul a semnat confirmarea de primire, confirmare ce va fi anexată dosarului cererii.

Până la data de 15 mai la APIA Centrul Judeţean Bihor au fost depuse un număr de 37.462 de cereri, cu 1,8% mai puţine decât în 2012(38.156 cereri), la aceeaşi dată, pentru o suprafaţă de 313.651,6 ha teren, cu 0,4% mai puţin decât în anul 2012(314.883,60 ha), la aceeaşi dată.

„Fermierii care doresc să modifice cererea de plată iniţială trebuie să ştie că formulare de modificare vor fi primite şi înregistrate în baza de date IACS, doar pentru fermierii care pot face dovada dreptului de utilizare pentru suprafeţele modificate şi pentru perioada de depunere legală a cererii. Acolo unde APIA a informat deja fermierul de nereguli în cererea de plată sau unde APIA a notificat fermierul de intenţia de a realiza control pe teren şi unde controlul a relevat iregularităţi, modificările (M1, M2) nu sunt autorizate pentru parcelele agricole afectate de iregularităţi”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !