Şcoala de calitate, condiţia investitorilor coreeni

De Cristina Ghilea
Şcoala de calitate, condiţia investitorilor coreeni
Investitorii coreeni sunt invitaţi să investească şi-n turism sau agriculutură.

Înfiinţarea de şcoli internaţionale de calitate dar şi eforturi susţinute pentru promovarea culturii coreene pe plan local sunt pretenţiile investitorilor coreeni de la municipalitatea orădeană, în vederea consolidării relaţiilor economice din prezent. Acestea au fost exprimate la finalul săptămânii trecute, în cadrul unei vizite a unei deletgaţii coreene la Oradea, în frunte cu ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, Excelenţa Sa Im Hantaek.

Oaspeţii au fost primiţi de viceprimarul Mircea Mălan şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, cu implicarea deputatului Ioan Cupşa, preşedinte al Grupului de Prietenie România-Coreea. De altfel, această vizită este răspunsul unei invitaţii adresată de deputatul liberal diplomaţilor coreeni în luna iulie a acestui an. La discuţii a luat parte şi administratorul Parcului Industrial Eurobusiness Oradea, Delia Ungur.

„În cadrul întrevederii i-am prezentat exceleţei sale strategia de dezvoltare a Oradiei dar şi modul de rezolvare a problemelor ridicate cu ocazia unei vizite coreene anterioare. Ne bucurăm că Oradea, alături de Bucureşti şi Mangalia, este un oraş căruia Coreea îi va acorda, în continuare, cea mai mare atenţie”, a spus viceprimarul Mălan, în deschidere.

Propune diversificare

Preşedintele CJ Bihor şi-a invitat partenerii de discuţie să considere Bihorul şi ca pe o posibilă investiţie în turism şi agricultură, angajându-se să susţină dezvoltarea de parcuri industriale sau infastructură de transport în judeţ.

Deputatul Ioan Cupşa a expus casdrul naţional al colaborării economice România-Coreea: „Oradea se află pe locul trei în ţară după Bucureşti şi Mangalia, în ceea ce priveşte investiţiile făcute de coreeni. Totodată, Coreea este cel mai important partener strategic al României din Asia, având o colaborare de ajutor reciproc prin organele Ministerului Afacerilor Externe. Valoarea schimburilor comerciale realizate în România în anul 2012 este de 1 miliard de dolari. Această valoare reprezintă 0,1% din toate schimburile comerciale pe care Coreea le are cu toate statele lumii, prin urmare pe viitor există loc şi de mai bine. În continuare, vă asigur că veţi avea parte de toată deschiderea noastră, iar investitorii vor găsi mereu o uşă deschisă atât la Primăria Oradea, cât şi la Consiliul Judeţean Bihor”, a declarat acesta.

La rândul său, ambasadorul Republicii Coreea a mulţumit administraţiei publice pentru politica fiscală pe care o pune la dipoziţia investitorilor, pentru sprijinul şi deschiderea pe care o arată faţă de aceştia. Acesta a precizat că politica de impozite şi taxe a municipiului este foarte importantă pentru investitori, la fel ca şi celălalte facilităţi oferite coreenilor care vin şi muncesc în Oradea. „Educaţia este pe primul loc. Familiile au nevoie de de şcoli de calitate . Noi, coreenii, suntem foarte interesaţi de educaţia de calitate”, a subliniat ambasadorul.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !