Şcoala Mamei nr. şapte, la Spitalul Judeţean Oradea

De Otilia Șandor
Şcoala Mamei nr. şapte, la Spitalul Judeţean Oradea
O nouă serie de gravide şi mămici pot învăţa din tainele „meseriei” de mamă la cursurile gratuite organizate la secţia de maternitate a Spitalului Judeţean Oradea.


Cursurile din ediţia a VII-a de la Şcoala Mamei încep joia viitoare, în 12 martie a.c., de la ora 17:00.

Organizatorii informează că, pe baza sugestiilor făcute de fostele cursante, şi-au adaptat programul pentru a oferi tot ce îşi doresc să înveţe mămicile şi viitoarele mămici.

Mamă sănătoasă, copil sănătos”

Acesta este titlul cursului din această primăvară, curs ce cuprinde cinci module principale şi patru cursuri practice.

Primul modul se numeşte „Cum ne pregătim pentru sarcină – primul trimestru de sarcină”, se va susţine joia viitoare de la ora 17:00 şi se va întinde pe durata unei ore şi jumătate.

În 19 martie, tot la ora 17:00 se susţine cursul practic (cu secţiune de întrebări şi răspunsuri) “Alimentaţia sănătoasă în sarcină, cu durata de o oră.
Al doilea modul cuprinde un curs despre al doilea şi al treilea trimestru de sarcină, durează o oră şi jumătate şi se va susţine în 26 martie a.c., de la ora 17:00.

În 2 aprilie a.c. de la ora 17:00, va avea loc alt curs practic („Servicii de prevenţie şi sănătate”), cu durata de o oră şi cu secţiune de întrebări şi răspunsuri.

Al treilea modul se numeşte „Naşterea şi lăuzia”, se va susţine în 9 aprilie a.c., de la ora 17:00, pe durata unei ore.

În 16 aprilie, de la ora 17:00 va fi un nou curs practic, cursantele având posibilitatea să se întâlnească cu o moaşă şi să îi adreseze întrebări pe parcursul unei ore şi jumătate.

Al patrulea modul, „Alăptarea pas cu pas”, are durata de o oră şi jumătate şi se va susţine în 23 aprilie a.c., de la ora 17:00.

Premii şi surprize

În 30 aprilie a.c, de la aceeaşi oră, va fi cursul practic intitulat ”Igiena nou-născutului”, pe parcursul unei ore şi jumătate, cursantele fiind provocate la exerciţii practice (băiţa bebeluşului, schimbatul scutecelor, sfaturi etc.). Cursul, unde se vor putea pune întrebări, va avea invitaţi speciali, anunţă organizatorii.

La ultimul modul, din 7 mai a.c., de la ora 17:00 se va învăţa despre îngrijirea nou-născutului la domiciliu. Fiind cursul de închidere, organizatorii anunţă prezenţa unor invitaţi speciali, acordare de premii, diplome şi „alte surprize”.

Cele care doresc să participe la cursurile gratuite de la Şcoala Mamei se pot înscrie şi programa la telefon 0259.414630, interior 153, între orele 10:00- 18:00 în ambulatorul maternităţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !