Scoala Octavian Goga ramane pe loc

Şcoala „Octavian Goga”, una dintre cele mai moderne din Oradea
Şcoala „Octavian Goga”, una dintre cele mai moderne din Oradea
Comasarea Şcolii „Octavian Goga” cu Colegiul tehnic „Transilvania” nu va mai avea loc.

Veşti bune pentru locuitorii cartierului Ioşia Nord. Şcoala generală „Octavian Goga” nu se mai comasează cu Colegiul tehnic „Transilvania”. Se poate spune că este o primă bătălie câştigată de către părinţii copiilor de la „Octavian Goga” şi cadrele didactice, cu Consiliul Local.

Întâlnire cu părinţii

Promisiunea că şcoala va rămâne pe loc a fost făcută de către primarul Oradiei, Ilie Bolojan, în urma întâlnirii avute cu părinţii, marţi, 7 februarie.

Iniţial, primarul invitase la discuţii lămuritoare preşedinţii consiliilor de părinţi pe clase, 17 persoane. Când a ajuns la şcoală s-a trezit în faţă cu circa 70 de persoane.

Văzând vehemenţa cu care este respinsă comasarea celor două şcoli şi aflând informaţii noi despre situaţia reală de la Şcoala „Octavian Goga”, primarul a aruncat mingea în terenul cadrelor didactice. „Şcoala nu se mai comasează, dacă vă angajaţi că veţi reduce costurile standard pe elev, costurile cu salariile”, a precizat primarul. Directorul şcolii, Mircea Heciu, şi-a luat angajamentul că va reduce costurile, precizând că există mai multe posibilităţi în acest sens.

Ilie Bolojan a mai sugerat cadrelor didactice să facă un sondaj printre părinţii copiilor care au plecat de la Şcoala „Octavian Goga” să afle cauzele. „Oamenii aceştia au unele motive. Încercaţi să le remediaţi”, a subliniat primarul. Acesta a adăugat că se va discuta cu Inspectoratul Şcolar şi în februarie – martie se va lua o decizie finală. „Din toamnă, şcoala va trebui să se autofinanţeze cu salariile. Dacă nu vor înţelege, nu-şi vor lua salariile”, avertizează primarul.

Din toamnă, conform datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar, în circumscripţia din Ioşia Nord aferentă Şcolii „Octavian Goga” termină grădiniţa 241 de copii care urmează să fie înscrişi în clasele „0” şi întâi, asta însemnând cel puţin opt clase. Cei care într-adevăr vor ca Şcoala „Octavian Goga” să râmână pe loc, ar trebui să-şi înscrie copiii la această şcoală.

D.B.

Primaria vrea sa inchida Scoala Octavian Goga

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !