Scorul Mişcării Populare, „foarte slab”

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
2Comentarii
Mircea Matei
Mircea Matei
Scorul liliputan al PMP Bihor aduce demisia lui Matei. Acesta consideră că izolarea PMP ar fi o greşeală a PNL şi PDL.

 Mircea Matei renunţă la şefia PMP Bihor. „Voi depune mandatul la dispoziţia conducerii PMP, vineri, când este Consiliu Naţional. Îmi asum acest eşec, dar rămân în acest partid. Nu pot să demisionez, pentru că nu am fost ales. Am fost numit. E o chestiune de nuanţă”, a anunţat Matei, miercuri. Omul lui Băsescu fusese anterior preşedinte al PDL Oradea şi candidat PPDD în alegerile parlamentare din 2012. În Bihor, PMP a obţinut doar 3%.

Mai bine, în Oradea

Mircea Matei constată că filiala s-a comportat evident mai bine în Oradea (5,3%), decât în judeţ, unde a admis că rezultatele au fost „foarte slabe”. „În bazinul pe care ne-am bazat, în Oradea, am reuşit să obţinem un număr de voturi care ne-ar fi adus 2 consilieri în Consiliul Local. Este mult, este puţin, nu pot să vă spun, pot doar să apreciez, ca medie ponderată cu populaţia maghiară, că scorul obţinut se află puţin peste media partidului. Nu reprezintă nu un succes, ci un rezultat de etapă. Partidul nostru are adresabilitate în primul rând spre mediul urban, spre populaţia activă, până în 45 de ani, educată şi mai puţin în rural. Rezultatele au şi arătat-o. În mediul rural nu am putut să pătrundem. Rezultatele obţinute sunt rezultate proaste la nivelul judeţului Bihor. Scor este foarte slab şi în comparaţie cu celelalte partide şi raportat la ce ne-am propus”, a declarat Matei.

Pentru viitor, Mircea Matei îşi doreşte o unificare a dreptei şi îşi exprimă dezacordul „cu tendinţa de izolare a PMP”. „Izolarea PMP ar fi o greşeală a celorlalte forţe de dreapta. De ce PNL poate să stea la discuţii cu FC, un partid de 2% şi cu PMP nu, deşi are acum 6%? Orice vot trebuie strâns, adunat, pentru că harta este atât de roşie, încât devine înspăimântător”, cere şeful PMP Bihor.

Primarul Ilie Bolojan se exprima, în urmă cu două zile, pentru o alianţă PDL, dar nu şi cu Traian Băsescu şi PMP. „Cred că este o scăpare de moment a preşedintelui PNL Oradea. Nu vreau să intru în polemică: de ce consideră că PDL este mai de dreapta decât PMP? Fiecare, cu cât bagaj are, poate să contribuie la un proiect care să dea un preşedinte de dreapta”, este de părere preşedintele demisionar al PMP Bihor, care le cere celorlalte forţe de dreapta să nu-şi facă alianţele în funcţie de atitudinile favorabile sau defavorabile de care ar beneficia din partea unor televiziuni. „Dacă în această ţară televiziunile au ajuns să facă jocurile, alianţele, suntem pe o pantă ce nu duce la un lucru pozitiv”, opinează Matei.

PMP-istul consideră că dreapta trebuie să ofere un preşedinte şi un proiect de ţară: „Nu cred într-un proiect anti-PSD. Ar fi puţin şi nu ar oferi populaţiei un răspuns la aşteptările ei. Electoratul de dreapta este alt gen de electorat, care are nevoie de un proiect. Fără un proiect de ţară, cu un preşedinte de dreapta, nu putem merge mai departe”.

Erori în campania PMP

Matei crede că în campania electorală a PMP „s-au făcut foarte multe greşeli”, pe care le va spune în interiorul partidului. De aceea, „ar trebui ca şi alţii să facă unul, doi sau trei paşi în spate, din conducerea partidului”. Mircea Matei este convins că era oportun ca în Mişcarea Populară să aibă loc alegeri înainte de campania electorală, pentru a se şti clar cine îşi asumă rezultatele. „Aşa, o să ne învârtim în jurul cozii”, previzionează Matei. Cât despre electoratul preşedintelui Băsescu, „aceşti oameni au stat acasă, nu cred că au votat altceva. Chiar dacă preşedintele a făcut aproape tot ce putea face, ca să sprijine acest partid”. Liderul local al PMP crede că e problema partidului că nu a atras electoratul lui Băsescu şi spune că ar fi sperat şi la „o susţinere infimă şi din partea fundaţiei”. PMP Bihor are 1.000 de membri, din care în Oradea 400.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor