Scrisoare de la politisti

De Alexandra Lăzureanu
1Comentariu
Scrisoare de la politisti
Stimată Doamnă/ Stimate Domn, Vă aducem la cunoştinţă faptul că Poliţia Română desfăşoară, la nivel naţional, Campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Nu-ţi scăpa casa din ochi!”.

Un geam deschis, o uşă neîncuiată sau o clipă de neatenţie constituie „invitaţii” pentru hoţi de a pătrunde în casă şi de a sustrage bunuri de valoare. Statistica recentă arată că unul din patru furturi din locuinţe este favorizat de neglijenţă.

Oferta noastră – siguranţa dumneavoastră!

În primul rând, vă recomandăm să fiţi vigilenţi pentru că, într-adevăr, paza bună trece primejdia rea. Infractorii şi-au dezvoltat diverse moduri de acţiune, care de care mai ingenioase, multe dintre ele bazate pe exploatarea unui comportament inadecvat, atât în ceea ce priveşte protejarea, de către noi, a propriilor bunuri, cât şi referitor la securitatea colectivă, în cazul unui imobil.

Aceasta presupune o atitudine preventivă pentru diferite situaţii în care vă puteţi afla. Nu oferiţi pesoanelor necunoscute informaţii despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini. Când părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele, inclusiv uşa de la balcon. Nu postaţi, pe site-urile de socializare, adresa de domiciliu sau imagini din care să reiasă că deţineţi în casă obiecte de valoare. Dacă staţi la bloc, luaţi în calcul montarea unui interfon la intrarea în scară, care să fie folosit în mod corespunzător de toţi cei care locuiesc acolo. Protejati-vă ferestrele cu grilaje metalice sau cu un sistem antiefracţie unde este posibil accesul prin escaladare. În cazul unei case la curte, împrejmuiţi terenul cu un gard înalt, greu de escaladat şi montaţi un sistem de supraveghere video. Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-ul www. politiaromana.ro/prevenire.

 

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor