Scutiri de impozite pentru fermierii din cooperative

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
Scutiri de impozite pentru fermierii din cooperative
Ieri au fost adoptate o serie de scutiri de impozite pentru producătorii agricoli care decid sau sunt deja membri ai unei cooperative agricole.

Noua Legea a cooperației a primit votul final în Parlamentul României cu a fost votată cu 211 voturi pentru, niciun vot împotrivă și nicio abținere. Astfel, fermierii care sunt membri în cooperative vor beneficia de o serie de facilități fiscale foarte importante.

Conform noii legi, cei care formează sau au format deja cooperative pot nu numai să producă în comun, dar să și proceseze sau sa comercializeze în comun. Rămân proprietari pe propriile bunuri, dar se bucura de avantajele cumpărării în comun de inputuri, sau de costuri de depozitare mai reduse, sau de piață și preţuri mai bune având în vedere cantitatea și calitatea generate de comercializarea în comun. În PNDR 2014-2020 există deja posibilitatea de a accesa fonduri europene care ajung până la 90% nerambursabil dacă se depune proiect ca și cooperativă (20% în plus nerambursabil).

Facilităţi

Legea adoptată ieri vine să stimuleze producătorii individuali care se asociază în cooperative cu: scutirea impozitului pe profit 5 ani (se aplică pentru cooperative noi dar și existente indiferent de cifra de afaceri dacă integrează producția cu procesare. Pentru cele care au doar producție se aplică scutirea de impozit până la limita de 2 milioane euro cifra de afaceri.)

Scutirea impozitului pe venit pentru microintreprinderile care aderă la cooperative, scutirea impozitului pe norma de venit pentru persoanele fizice/pfa/ii/if care aderă, scutirea impozitului pe proprietate pentru bunurile aferente producției valorificate prin cooperative, scutirea impozitului pe arendă pentru terenurile date în arenda cooperativelor sunt de asemenea facilităţi acordate prin noua lege.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !