Se atribuie contractele plombărilor rutiere

De Cristina Ghilea
Se atribuie contractele plombărilor rutiere
Clujenii de la Diferit SRL au ratat intrarea pe piaţa peticelor asfaltice din Oradea.

După luni de procese în justiţie, contractele de întreţinere a infrastructurii de drumuri publice din Oradea se vor semna cu Selina şi cu Drumuri Orăşeneşti. Contestaţia depusă de firma clujeană Diferit SRL în asociere cu RADP Cluj şi împinsă până la Curtea de Apel Oradea nu a avut câştig de cauză, speţa nefiind admisă de această instanţă.

„Urmează să semnăm contractele cu firmele declarate câştigătoare, Drumuri Orăşeneşti pe malul drept al Crişului Repede şi Selina, pe malul stâng, după ce primim informarea oficială. Apoi se va trece la treabă, pentru că vremea o permite”, ne-a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Două loturi

Licitaţia pentru atribuirea pachetului de reparaţii la infrastructura rutieră, pe patru ani, a fost lansată de Primărie la începutul anului trecut, pe două loturi – malul stâng respectiv cel drept al Crişului Repede.

Pentru fiecare dintre cele două loturi s-a prezentat fiecare dintre cele trei firme. Deşi a ofertat preţul cel mai mic, Diferit SRL a pierdut. Ofertele depuse au fost declarate neconforme cu caietul de sarcini. La vremea respectivă, edilii au declarat că ofertele depuse de clujeni nu descriu conform caietului de sarcini nici procedurile tehnice, nici urmărirea calităţii lucrărilor.

După decizia Curţii de Apel, Selina în asociere cu Drumuri Bihor – ambele firme din trustul Selina SA primeşte în lucru 426 de străzi de pe malul stâng, cuprinse în zonele Oraşul Nou, Subcetate, Velenţa, Dragoş Vodă, Dimitrie Cantemir şi Nufărul, pentru care a ofertat 45,1 milioane lei plus TVA.

Alte 364 de străzi, situate pe malul opus, în cartierele Rogerius, Oncea, Nicolae Iorga şi toate arterele adiacente, sunt date în întreţinere către asocierea Drumuri Orăşeneşti, Gauss Topo şi Ritmoteh, pentru 44,7 milioane lei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !