Se fura din magazine

De Alexandra Lăzureanu
1Comentariu
Se fura din magazine
Poliţiştii bihoreni transmit câteva avertizări proprietarilor de magazine, în dorinţa de a-i învăţa să se ferească de hoţi.

Aşadar, oamenii legii sfătuiesc proprietarii magazinelor cu autoservire, să amenajeze un colţ cu rafturi unde vor fi lasate bagajele voluminoase ale clienţilor, care vor fi supravegheate de către un angajat. Aceştia din urmă trebuie să urmărească atent şi persoanele care hoinăresc prin magazin în mod „dezinteresat” şi urmăresc doar vigilenţa celor care supraveghează. Tot atenţie sporită trebuie acordată şi persoanelor care pot ascunde sub vestimentaţie – rochii foarte largi şi altele asemenea – buzunare special confecţionate pentru a ascunde diverse produse. În magazinele unde există raioane de îmbrăcăminte şi cabine de probă, personalul care supraveghează trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să nu permită accesul în cabina de probă decât cu un singur sortiment de îmbrăcăminte şi sub strictă supraveghere. În altă ordine de idei, raioanele cu articole de mare valoare cum sunt bijuteriile, aparatura electronică sau altele asemenea, trebuie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin, în expoziţii închise sau în spatele tejghelelor, iar iluminatul corespunzător pe timp de noapte a uşilor de acces în magazin este indispensabil. „Totodată – spun oamenii legii – transportul banilor trebuie făcut în condiţii de maximă securitate, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege”.

Atenţie la neatenţie

Înainte de închiderea magazinului trebuie controlate toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea unui hoţ să rămână înăuntru. La magazinele cu program non-stop, servirea pe timpul nopţii se va face printr-un geam special amenajat, nefiind permis sub nici o formă accesul clienţilor în magazin, mai ales atunci când este deservit de un singur vânzător. Lucrătorii şi proprietarii sunt sfătuiţi să nu păstreze sume mari de bani în casele de marcat şi să nu ofere informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute, deoarece nu de puţine ori spărgătorii şi hoţii au profitat de neglijenţa manifestată de unii gestionari, patroni sau angajaţi în asigurarea securităţii valorilor deţinute, existând cazuri când nu s-a acţionat sistemul de alarmare la plecarea din firmă sau nu au fost asigurate cu pază bunurile societăţii. Aşadar, pe timpul nopţii, magazinele ar trebui să fie prevăzute cu sisteme de alarmă, să aibă închizători sigure şi grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003. „Cu cât sistemul de siguranţă va fi mai sofisticat, riscul spargerii va fi diminuat” ne asigură reprezentanţii Poliţiei Bihorene. Nu în ultimul rând, trebuie avută în vedere selectarea cu grijă a personalului, ştiut fiind faptul că nu de puţine ori infractorii nu acţionează la întâmplare, ci cu sprijinul şi complicitatea personalului ce deserveşte unitatea.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor