Se fură lemne „ca-n codru”

De Alexandra Lăzureanu
Se fură lemne „ca-n codru”
Din nou, o serie de delicte silvice au fost constatate de poliţiştii bihoreni în acţiune la sfârşitul săptămânii trecute.


Astfel, joi, poliţiştii Secţiei nr. 7 de Poliţie Rurală Tileagd au depistat în trafic, pe drumul judeţean 767, în localitatea Vârciorog, un localnic de 24 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de lemne de foc, specia „fag”, fără documente justificative. Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale. De asemenea, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic ,,Măgura” Vârciorog. Tot joi, pe drumul judeţean 763, în localitatea bihoreană Pietroasa, poliţiştii Postului de Poliţie Pietroasa au depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Bunteşti, în timp ce transporta cu un tractor 4 metri cubi de lemne de lucru, de esenţă „molid”, în valoare de 1.200 lei, fără a avea documente legale de provenienţă a materialului lemnos. Cel în cauză a fost de asemena sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi depus la Ocolul Silvic Sudrigiu. În aceeaşi zi, pe drumul judeţean 709/A, în localitatea bihoreană Belfir, poliţiştii Secţiei nr. 8 de Poliţie Rurală Tinca au depistat un bărbat de 37 de ani, din comuna Cociuba Mare, în timp ce transporta cu o autoutilitară cu remorcă 15 metri cubi de lemne de foc, de esenţă „fag”, în valoare de 1.500 lei , fără a avea documente de provenienţă a materialului lemnos. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi în acest caz şi predat la Ocolul Silvic Tinca, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/ 2010. De asemena joi, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş au depistat în trafic, pe drumul judeţean 709/A, în localitatea Uileacu de Beiuş, un bărbat de 32 de ani, din comuna Tinca, în timp ce transporta cu o autoutilitară 4,8 metri cubi de material lemnos de foc, în valoare de 446,8 lei. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că în avizul primar de însoţire a mărfii nu erau menţionate corect cantitatea, sortimentul şi specia materialului lemnos transportat. Şi în acest caz materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/ 2010. Şi miercuri, poliţiştii Secţiei nr.10 de Poliţie Rurală Ştei au depistat în trafic, pe drumul judeţeaN 763, în localitatea Pietroasa, un bărbat de 34 de ani, din comuna Bunteşti, în timp ce transporta cu un autocamion 9,3 metri cubi de lemn rotund de lucru, de esenţă „fag”, în valoare de 1.800 lei, fără a prezenta documnete de provenienţă. Conform prevederilor legale, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !