Se poate conta pe ei

Reactualizat la:
Se poate conta pe ei
Puştii Luceafărului culeg aprecieri după ce au reuşit să elimine UTA în Cupa României.

Staff-ul tehnic al Luceafărului Felix a mizat pe o echipă tânără în faţa echipei UTA, venită la Sânmartin cu prima garnitură. Media de vârstă a celor 14 jucători care au contribuit la victoria cu 4-2 a fost de 21,7 ani. Cei mai tineri au fost Kanyaro (17 ani), Sg. Ghilea (18), Haş (18), Popescu (21), Roşu (21), Achim, Ov. Ghilea, Cr. Andor, Blănaru (toţi 22 de ani). Eliminarea „bătrânei doamne” a fost apreciată şi de veterani, care şi-au susţinut colegii din tribună.

„Bravo lor! S-au autodepăşit în acest meci şi au arătat că merită să facă parte din lotul Luceafărului. Au văzut că prin ambiţie şi dăruire se pot face multe. Totodată au demonstrat că se poate conta pe ei. Important e să continue pe aceeaşi linie”, spune Zeno Bundea, care în octombrie va împlini 34 de ani. Căpitanul Cristi Lupuţ (34 de ani) a fost şi el impresionat de rezultatul puştilor. „Au reuşit o surpriză plăcută, în condiţiile în care UTA a jucat cu echipa bună. E îmbucurător că tinerii care au intrat au arătat că te poţi baza pe ei şi că s-au acomodat cu rigorile ligii a doua. Merită felicitaţi!”.

„Victoriile aduc victorii”

Marcatorul golului victoriei din partida de campionat cu Juventus, Daniel Lupaşcu (31 de ani), laudă atitudinea şi determinarea colegilor săi mai tineri. „Au dus bine un meci de 120 de minute ceea ce nu e puţin. Va fi o experienţă importantă pentru ei să joace împotriva unei echipe din Liga 1. Au arătat cu UTA că se poate conta pe ei, dar e important să confirme şi în campionat”.

Chiar dacă nu a participat la conferinţa de presă, tehnicianul Roli Nagy a evidenţiat atitudinea tinerilor „luceferi”. „Rezultatul e ruşinos pentru UTA, cu atât mai mult cu cât am întâlnit o echipă foarte tânără. Copiii Luceafărului au crezut în ei, au alergat tot meciul, merită felicitaţi, în timp ce noi trebuie să realizăm că facem prea puţine pentru a merita victorii”, a declarat Nagy în presa arădeană.

Antrenorul Călin Moldovan e fericit că Luceafărul a început să lege victoriile: „Este victoria copiilor, pentru că astăzi am trimis pe teren o echipă foarte tânără. Spre lauda lor au dat dovadă de mult caracter, dăruire şi au dovedit calităţi fotbalistice. Ei reprezintă viitorul acestui club mai devreme sau mai târziu. Per ansamblu a fost un joc spectaculos, cu răsturnări de scor. S-a dovedit că o victorie o aduce pe alta”.

TEODOR BIRIŞ

Luceafarul Felix a eliminat UTA0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !