Se preiau cereri pentru Programul „Prima chirie”

De Dan Birta
Se preiau cereri pentru Programul „Prima chirie”
Şomerii care se angajează la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu primesc bani de chirie şi întreţinere.

Începând cu data de 6 iunie, agențiile pentru ocuparea forței de muncă primesc cererile, însoțite de documentele necesare, pentru acordarea sumelor prevăzute în Programul „Prima chirie” (prima de relocare).

Persoanele care îndeplinesc condițiile legale sunt așteptate să depună sau să transmită prin modalităţile prevăzute de dispoziţiile legale (personal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail), la AJOFM Bihor, actele necesare acordării acestui drept, în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă. „Prin derogare de la acest termen, prima de relocare se acordă și persoanelor care îndeplinesc condițiile legale și care s-au angajat în perioada dintre 25 ianuarie 2017, data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2017, și 06 iunie 2017. Pentru aceste persoane, termenul de 60 de zile, în care se poate solicita pentru viitor prima de relocare, începe cu data de 06 iunie 2017”, a precizat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Beneficiari

Beneficiarii primei de relocare sunt persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care îşi au domiciliul sau reședința, şi ca urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia, pot primi o primă de relocare.

Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea, în situația în care sunt persoane singure sau împreună cu familiile lor, nu depășesc suma de 5.000 lei/lună și este în cuantum de 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire (chirie și utilități) în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 de lei. „Am avut numeroase cereri verbale şi multe interpelări pe această temă din partea şomerilor, înainte de apariţia normelor de aplicare a legii. Acum îi aşteptăm la agenţie să depună cererile”, a declarat şeful AJOFM Bihor.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !