Se termină banii pentru activităţi nonagricole

De Simona Albinaru
Tradiţie şi meşteşug FOTO: Dan Birta
Tradiţie şi meşteşug FOTO: Dan Birta
Fondurile europene pentru modernizarea activităților neagricole se apropie de plafonul maxim alocat.


Ca urmare a interesului crescut pentru investițiile în crearea și dezvoltarea de activități neagricole din mediul rural, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că valoarea totală nerambursabilă a cererilor de finanțare depuse prin Submăsura 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole” se apropie de nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi proiecte în acest an.

Așadar, până la atingerea plafonului stabilit de 120% din alocarea disponibilă pentru sM 6.4 (57,21 milioane de euro) mai sunt aproximativ 27.900 euro. Odată atins plafonul stabilit de 120% din alocarea disponibilă, sesiunea de depunere a proiectelor se închide automat, fără a exista posibilitatea tehnică de a fi redeschisă pentru cazuri particulare până la deschiderea unei noi sesiuni.

„Menționăm că depunerea continuă a proiectelor în cadrul sesiunii anuale aferente unei componente din cadrul unei submăsuri se oprește înainte de termenul limită, atunci când valoarea publică totală a proiectelor depuse, care au un punctaj estimat (prescoring) mai mare sau egal decât pragul de calitate aferent lunii respective, atinge procentul de 120% din nivelul alocării aferente sesiunii anuale a componentei/ submăsurii respective, conform metodologiei în vigoare”, arată AFIR.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !