Se vor incalzi verde

Se vor incalzi verde
Alte 159 de dosare au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde.

Administraţia Fondului pentru Mediu Bucureşti (AFM) a aprobat alte 159 de dosare din Bihor de finanţare nerambursabilă pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, în cadrul programului denumit popular Programul Casa Verde. Listele cu persoanele acceptate sau respinse se găsesc pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu www.afm.ro şi cuprind dosarele depuse în perioada 02.06 – 06.06.2011.

Conform satisticilor APM Bihor în cursul anului trecut în cadrul Programului Casa Verde bihorenii au depus 1.130 de dosare de finanaţare din care 246 au fost evalutate, 159 aprobate şi 87 respinse. Solicitanţii care se regăsesc pe lista dosarelor respinse pot depune în termen de 10 zile de la afişarea pe site www.afm.ro contestaţii (însoţite de actele justificative), la sediul APM Bihor respectând cele prevăzute în ghidul de finanţare.

„Solicitanţii bihoreni a căror cereri de finanţare au fost aprobate se vor prezenta la sediul APM Bihor – Oradea, B-dul Dacia nr. 25/A, cu actul de identitate, în original, pentru semnarea contractelor de finanţare nerambursabilă de luni până joi între orele 8.30-12.00, 13.00 – 16.00 şi vineri între 8.30 -12.00.

Renunţare

Contractele de finanţare nerambursabilă sunt valabile 12 luni de la data semnării acestora de către părţile contractante.

După semnarea contractelor de finanţare cu AFM beneficiarii pot să achiziţioneze instalaţia dorită.

Conform ghidului de finanţare, se consideră renunţarea la finanţarea aprobată neprezentarea solicitantului pentru semnarea contractului de finanţare în termen de 60 de zile de la comunicarea aprobării dosarelor de finanţare, respectiv publicarea pe site-ul AFM (www.afm.ro) a listei dosarelor de finanţare aprobată.

După semnarea contractului şi achiziţionarea instalaţiei, beneficiarii finanţării vor depune la sediul APM Bihor un dosar de decontare.

Administraţia Fondului pentru Mediu – Bucureşti finanţează cheltuielile eligibile efectuate după data semnării contractului de finanţare nerambursabilă, dar nu mai mult de suma prevazută în contract.

S.Al.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !