Search and rescue, pentru a patra oara, la Baile-Felix

De mihai
Search and rescue, pentru a patra oara, la Baile-Felix
Cei mai buni specialişti în urgenţe din ţară vor fi trei zile la Băile Felix.

 Rezolvarea cu succes a situaţiilor speciale de salvare va fi temă de conferinţă naţională, pentru a patra oară în ţara noastră, la Băile Felix.

De joi până sâmbătă, membrii Asociaţiei SARTISS şi partenerii lor (Societatea de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa „Crişana” Bihor, Universitatea Oradea, Colegiul Medicilor din România Bihor, SMURD-UPU – Spitalul Judeţean Oradea, Fundația pentru SMURD, OAGMAMR Bihor, Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo Bihor) organizează a patra ediţie a Conferinţei Nationale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale „Search and Rescue 2012” („Caută şi salvează”).

Evenimentul va avea loc Hotel President, Băile Felix şi se va bucura de prezenţa a circa 600 de medici specialişti în urgenţă, anestezişti, dar şi de altă profesie din sistemul de urgenţă din România, oficiali din mai multe ministere.

 Dezbateri şi exerciţiu

Se vor dezbate situaţiile complexe ale traumatologiei aplicate, se vor prezenta strategii, proceduri şi protocoale moderne pentru diverse situaţii speciale de salvare, se va discuta despre practica anesteziei în departamentul de urgenţă, managementul accidentelor în diverse situaţii speciale etc. Un exerciţiu practic va fi executat în prima zi a conferinţei: simularea intervenţiei în caz de accident cu victime multiple, a informat preşedintele comitetului de organizare, dr. Hadrian Borcea, medic şef la UPU-SMURD Oradea.

Rezumatele conferinţelor se vor regăsi ulterior într-un număr special al Revistei de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, evenimentul dorindu-se a se transforma într-o platformă catalizatoare pentru viitoare colaborări şi suport pentru oricine va fi interesat să sprijine dezvoltarea medicinei de urgenţă la standarde internaţionale.

Amintim că membrii Asociației SARTISS, prin Centrul de Instruire și Dezvoltare Abilități pentru Salvatori de la Sîntion desfăşoară activităţi multiple încurajând practica modernă, eficientă şi corectă a medicinei de urgenţă în România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !