Secretele proceselor penale, dezvaluite studentilor

De Crina Dobocan
2Comentarii
Secretele proceselor penale, dezvaluite studentilor
Studenții de la Drept din Oradea sunt invitați să descopere de la profesioniști secretele procesului penal.

Tinerii vor avea astfel șansa să afle cum gândesc infractorii și de ce acționează aceștia, dar și să cunoască latura nevăzută a unui proces penal în cadrul conferinței naționale cu titlul ,,Psihologia infractorului”. Conferința este organizată de European Law Students`Association (ELSA) Oradea, în colaborare cu Facultatea de Drept din Oradea.

Pe parcursul a trei zile, din 3 până în 6 aprilie, studenții de la Drept din Oradea vor avea ocazia să efectueze vizite la Penitenciarul Oradea, să ia parte la procese simulate în penal, la seminarii și prelegeri în procedură penală. Manifestarea va cuprinde și alte activități, precum: seminarii și prelegeri de psihologie judiciară și medicină legală – expertizarea medico-legală psihiatrică a infractorului. Totodată, studenții vor putea să își expună lucrările în cadrul unei sesiuni de comunicări științifice dedicate lor și să participe la procese simulate în penal.

Balul juriștilor

La manifestare vor participa reprezentanți ai Penitenciarului, ai DIICOT și MAI, judecători de la Curtea de Apel Oradea, procurori criminaliști, avocați specializați în dreptul penal, medici legiști, membrii ai Consiliului Superior de Medicină Legală și psihologi specializați în acest domeniu.

,,Prin acest eveniment îi invităm pe studenții de la Drept să cunoască detalii din culisele procesului penal și să se familiarizeze cu acesta, dar mai ales să descopere particularitățile psihologice ale infractorului. Manifestarea este dedicată și elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, care vor să opteze pentru Facultatea de Drept, dar și colegilor noștri de la Facultatea de Psihologie”, a declarat Patricia Scorțe, președintele ELSA Oradea.

Și cum ELSA Oradea respectă cu sfințenie regula de aur a oricărui ELSAc: “Work hard! Party harder!”, în ultima seară, invitații pot să ia parte la Balul Juriștilor, în cadrul căruia fiecare ELSAc va avea ocazia să fie “altcineva” pentru o noapte.

Costul unui bilet pentru toate cele 3 zile este de 6 lei pentru participanții din Oradea și 140 de lei, pentru cei din afara Oradiei, acesta putând fi achiziționat pe loc.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor