Ședință de îndată, pentru tramvaie și noile pietonale

De Cristina Ghilea
Ședință de îndată, pentru tramvaie și noile pietonale
Consilierii locali sunt convocați pentru marți la o ședință de îndată, pentru aprobarea celei de-a doua etape a proiectului de înnoire a parcului rulant al OTL SA, în contul căruia ar urma să se mai cumpere încă 10 tramvaie noi.

Conform viceprimarului Mircea Mălan, procedura de achiziție a primelor 10 tramvaie noi, adjudecată deja de Astra Arad, conține și cele 10 tramvaie care urmează să fie compărate cu bani de la UE în etapa a II-a, dar cu clauza suspensivă a contractării finanțării. E tot mai evident că banii vor veni așa că executivul a optat pentru varianta de a urgenta procedura.

Banii ar urma să fie alocați prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane”, Prioritatea de investiții 4.1, Mobilitatea Urbană Durabilă. Valoarea celei de a doua etape este similară cu a primei, de peste 88 mil lei, din care valoarea nerambursabilă este de 98% .

Pe ordinea de zi a ședinței se vor afla și proiectele referitoare la pietonalizarea zonelor centrale – Piața Ferdinand și străzile Pictor Nicolae Grigorescu, Libertății și Aurel Lazăr. În plus, se va aproba și trecerea finanțării Podului Centenarului pe finanțare europeană.

Urgența, ne-a transmis executivul, ține de depunerea proiectelor la finanțator, care a cerut grăbirea contractării banilor pentru mai multe proiecte.

Vineri, 19 octombrie, a fost semnat contractul pentru achiziția a 10 tramvaie noi, dotate cu sistem de recuperare a energiei.Din partea Primăriei a semnat primarul Ilie Bolojan, achiziţia face parte din prima etapă a a contractului de finanțare privind modernizarea parcului de tramvaie din municipiu...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !