Şedinţă pentru protecţia bihorenilor

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Şedinţă pentru protecţia bihorenilor
Pompierii au dezbătut şi au decis unele măsuri pentru protecţia civililor.

Vineri s-a susţinut la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor instruirea trimestrială a cadrelor tehnice, inspectorilor de protecţie civilă şi a şefilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din zona de competenţă. Cei prezenţi au abordat teme referitoare la managementul situaţiilor de urgenţă la nivelul administraţiilor publice locale, instituţiilor şi operatorilor economici din judeţ. Pompierii nu s-au ferit să analizeze şi aspectele negative rezultate în urma acţiunilor preventive desfăşurate la nivelul acestora, precum şi familiarizarea celor prezenţi cu noutăţile legislative apărute în domeniu. Dezbaterea aspectelor negative este de altfel un punct forte al pompierilor bihorenilor în evoluţia lor profesională şi ar putea fi dată ca exemplu tuturor instituţiilor publice şi private din ţară.

Plan pe 2015

În timpul instructajului, conducerea ISU Bihor a prezentat participanţilor „Planul de Pregătire în Domeniul Situaţiilor de Urgenţă pentru anul 2015”. Pompierii au dezbătut şi teme referitoare la organizarea activităţii de înştiinţare, avertizare şi alarmare, respectiv la modul de întocmire a rapoartelor de informare şi operative în situaţii de urgenţă. S-au discutat şi problemele întâmpinate de participanţii la instruire în îndeplinirea sarcinilor, dar mai ales măsurile necesare pentru depăşirea acestora şi modalităţile de optimizare a activităţii.

Nu tremur la cutremur

Tot vineri, cei prezenţi la instructaj au fost de acord că recenta Campanie Naţională de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur”, derulată în toată ţara inclusiv în Bihor necesită şi implicarea autorităţilor locale/serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă în acţiunile de informare, conştientizare şi pregătire a populaţiei pentru a reacţiona corect în situaţia producerii unui seism.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !