Șefa PSD Diaspora, orădeanca Lilla Debelka: „Johannis a incitat la violență și huliganism”

De Oana Farcas
Reactualizat la:
58Comentarii
Șefa PSD Diaspora, orădeanca Lilla Debelka: „Johannis a incitat la violență și huliganism”
© Foto: facebook
Preşedintele PSD Diaspora, Lilla Debelka, a declarat, prin intermediul unei rețele de socializare, că protestul de vineri este o „acțiune antidemocratică la care au participat din culise președintele și liderii opoziției”.

Lilla Debelka a condamnat actele de instigare împotriva membrilor și simpatizanților PSD și actele de violență asupra jandarmilor.

„Protestul din 10 august 2018 nu poate fi considerat o manifestație a Diasporei, ci o acțiune anti-democratică la care au participat din culise președintele și liderii opoziției. Valul de incitări la violență de pe rețelele online de comunicare și lipsa de asumare din ultimul moment a organizării protestului demonstrează premeditarea violențelor, care s-au manifestat regretabil, cu sprijinul liderilor formali și spirituali ai evenimentului.

În timpul protestului, USR și-a făcut campanie, iar Klaus Johannis a avut o intervenție publică inadmisibilă și incompatibilă cu calitatea de Președinte al României. Ignorând atribuția sa de mediere, Johannis a condamnat instituția Jandarmeriei care asigură ordinea publică, fără o analiză oficială echilibrată, și a incitat la violență și huliganism. Președintele a devenit astfel complice la subminarea autorității instituțiilor statului și la tentativa de răsturnare a ordinii de drept.

În calitate de Președinte al PSD Diaspora, condamn actele de violență (protestanții au aruncat asupra jandarmilor cu urină și fecale, cu pietre și bucăți de astfalt, cu părți din gardul de fier care-i separa de aceștia) și actele grave de huliganism (prin incendierea copacilor și altor spații din zona Victoriei, vandalizarea Muzeului Antipa).

Potrivit lui Johannis, protestatarii violenți ar fi trebuit să fie lăsați să intre în Palatul Victoria și să decimeze Jandarmeria! Am asistat ieri (n.red. – vineri) așadar, dar și cu multe zile înaintea protestului, la o instigare pe scară largă împotriva Guvernului, a premierului, a PSD. Foarte grav este că au fost acte de instigare împotriva membrilor și simpatizanților PSD. Acestea au venit din partea lui Iohannis, a liderilor opoziției, Orban, Cioloș, a unor reprezentanți ai societății civile.

Poliția trebuie să cerceteze imediat tot ce s-a întâmplat. E nevoie de o anchetă care să analizeze cine a organizat protestul și a instigat la violență și cine a comis violențe. Poliția trebuie să facă anchete fără precedent!

Oamenii din spatele protestului din 10 august au cerut pur și simplu pulverizarea democrației, iar destabilizarea statului de drept nu este altceva decât destabilizarea României”, a declarat președintele PSD Diaspora, Lilla Debelka, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Cine este Lilla Boglarka Debelka?

Lilla Boglarka DEBELKA a fost numită în funcţia de Secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în data de 7 Martie 2018.

S-a născut în Oradea, judeţul Bihor. Este căsătorită, are doi copii.

A studiat la Universitatea din Oradea în perioada 1992-1997, unde a terminat Facultatea de Electrotehnică şi Informatică.

În anul 2010 a obțínut titlul ştiinţific de doctor la Universitatea Politehnică din Timişoara, Facultatea de management în producţie şi transporturi, Departamentul Management.

În anul 2013 a urmat cursurile Institutul Diplomatic Român, obținând calificarea în Politică externă şi diplomaţie, după care a efectuat un stagiu de practică la Parlamentul European.

În perioada 2012 – 2016 a fost aleasă Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Oradea, îndeplinind funcția de Preşedinte al Comisiei juridice, pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, pentru integrare europeană.

Foto: facebook58Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor