Şefa „verzişorilor”, condamnată la Tribunal

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Mihaela Bodonea
Mihaela Bodonea
Bodonea a primit un an şi 6 luni de detenţie pentru tranzacţionarea locurilor din secţiile de euro-votare.


Săptămâna trecută Tribunalul Bihor a corectat o eroare materială din sentinţa pronunţată în cazul Mihaelei Bodonea, fostă şefă a Partidului Verzilor din Bihor.

Astfel, instanţa de fond a condamnat-o pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite, la pedeapsa de un an şi 6 luni închisoare în regim privativ de libertate. În plus i-a interzis inculpatei exercitarea profesiei ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, cu titlu de pedeapsă complementară pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale.

Hotărârea Tribunalului e atacabilă, în termen de 10 zile de la comunicare, la nivelul Curţii de Apel Oradea.

Portrivit DNA, în preambulul alegerilor europarlamentare din 25 mai, inculpata, ca preşedinte al PV Bihor, ar fi pretins şi acceptat 11.000 euro, de la un denunţător, reprezentant al unui alt partid politic.

Suma ar fi fost solicitată în scopul distribuirii a 325 de locuri, (reprezentând 50% din numărul total al secţiilor de votare din judeţul Bihor), care i-au revenit PV Bihor, în urma tragerii la sorţi de la Biroul Electoral Judeţean Bihor) pentru membrii partidului denunţătorului.

În prealabil, denunţătorul a discutat pe această temă cu reprezentanţii unui alt partid, care i-au comunicat că toate locurile alocate lor în comisiile secţiilor de votare, fuseseră distribuite, în urma unei înţelegeri, către PV Bihor.

„Pe 17 mai, inculpata a primit efectiv, de la martorul denunţător, 6.500 euro, în schimbul a 192 de locuri în comisiile de supraveghere a unor secţii de votare din Bihor. Cu aceeaşi ocazie, inculpata a promis că, în perioada imediat următoare, va mai atribui, în schimbul sumei de 150 lei/loc, încă cel puţin 100 de locuri de membri în comisiile de supraveghere a secţiilor de votare, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, a comunicat DNA după reţinerea Mihaelei Bodonea.

După eliberarea ei din arestul preventiv, pe 29 iulie, Bodonea nu a contactat mass-media bihoreană pentru a-şi exprima un eventual punct de vedere.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor