Șefimea PDL, în Bihor

De Cristina Ghilea
3Comentarii
Șefimea PDL, în Bihor
Membrii PDL au primit încurajări şi discursuri motivaţionale de la conducerea de partid.

Înghesuială mare, duminică dimineaţa, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, unde s-a derulat şedinţa Biroului Naţional Permanent al PDL. Aproximativ 300 de pedelişti au ascultat apelurile conducerii partidului la vitejie şi combativitate în relaţia cu Puterea. La masa prezidiului s-au aşezat preşedintele Vasile Blaga, secretarul general Gheorghe Fluture, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu, senatorul Gavrilă Ghilea sau Andreea Paul Vass fosta consilieră pe probleme economice a lui Emil Boc în vreme ce-n sală au putut fi uşor observaţi eurodeputatul Traian Răzvan Ungureanu,

Traian Igaş, fost ministru de Inerne dar şi Roberta Anastase, fosta preşedintă a Camerei Deputaţilor. Consilierii locali Cristian Puşcaş şi Adelina Costea, Radu Ţârle, fost preşedinte al Consiliului Judeţean sau fostul viceprimar Mihai Groza au fost, de asemenea, uşor de identificat în marea de primari şi activişti PDL.

Şedinţa a debutat cu intervenţia senatorului Gavrilă Ghilea, care a prezentat un bilanţ de actvitate dar a punctat şi numeroasele dezertări din partid către Putere.

Le cere vitejie

Cel mai mare interes l-a stîrnit discursul lui Vasile Blaga. În ton cu antevorbitorii săi, Mihai Răzvan Ungureanu sau Gheorghe Flutur, preşedintele portocaliilor a lansat atacuri susţinute la adresa USL, pe plan local. „Ce-a făcut PNL în Bihor? Nimic! Tăieri de panglici la un drum finanţat de mine şi făcut de Ţârle”, a spus Blaga, referindu-se la drumul de Padiş la a cărui inaugurare, cum corect a observat, PDL-iştii n-au fost invitaţi de USL.

Liderul PDL şi-a condus discursul şi prin hăţişurile regionalizării: „Bihorul, acest judeţ pe care ăştia îl desfiinţează. Rămânem fără Direcţie Vamală şi fără Finanţe Publice. Noi n-am aparţinut niciodată de Cluj.(…) Mai citiţi şi o leacă de istorie, stimaţi colegi! Crişana, cu capitala la Oradea. Ce frumos sună! Faceţi-va din asta un ţel!”

Preşedintele şi-a îndemnat colegii să fie „viteji” şi să se angajeze în lupta politică cu Puterea. „Învăţaţi de la mine!”, le-a cerut colegilor, argumentând că, „dacă eşti curat” nu sunt motive de spaimă în relaţia cu USL. Blaga a tocat apoi, mărunt, activitatea economică şi angajamentele Guvernului Ponta care „a promis un milion de locuri de muncă în patru ani” doar că „în iunie doar au intrat în şomaj 16.000 de persoane”.

Generali fără armate

În lungul său discurs, Blaga a atins şi Mişcarea Populară şi pe reprezentantul său local: „Matei (Mircea .n.r.), ăsta e speranţa Mişcării Populare? Pe noi nu ne deranjează! Către USL privirea!”. Liderul spune că „în fiecare zi mă rog la Dumnezeu să ţină USL unită, ca să plătească pauşal”, un eventual eşec electoral.

„Obligaţia noastră este să revenim la guvernare, pentru România”, a insistat Blaga, şi a detaliat: „partidul merge singur în alegeri. Nu mai facem donaţii politice. După alegeri vom discuta. M-am săturat de generali fără armate”.

Blaga respinge ideea de-a intra în combinaţie cu Puterea actuală: „vom fi din nou la putere dar numai după alegeri. Nu sunt adeptul intrării la guvernare pe uşa din dos.

Deşi nu s-a referit la dezbinarea din partid, a punctat-o indirect, spunându-le colegilor de partid o anecdotă cu Regele Carol sătul de o anume Elena ca personaj principal…

Întrunirea oficială s-a spart apoi, cei interesaţi de prelungiri au fost invitaţi la Pensiunea Nicoleta din Băile Felix. Asta deşi cateringul de la Consiliul Judeţean a fost asigurat de Hotel Continental…

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor