Şeful de la Retrocedări, pârât la Oradea

Şeful de la Retrocedări, pârât la Oradea
Preşedintele ANRP George Băeşu este judecat la Oradea pentru nepunerea în execuţie a unei hotărâri de despăgubire.

Preşedintele ANRP, George Băeşu, a fost prezent la Oradea, luni, fiind pârât într-un proces care se judecă la Curtea de Apel Oradea. Trei cetăţeni, Vasile Neaga, Floare Gherdan şi Maria Mălan l-au reclamat pe şeful Autorităţii Naţionale pentru Retrocedarea Proprietăţilor (ANRP) pentru neexecutarea unei hotărâri favorabile reclamanţilor. În faţa instanţei, Băeşu a contestat constituţionalitatea acţiunii, şeful ANRP arătând că sunt hotărâri ale ANRP de pe vremea când el nu era la şefia instituţiei. Băeşu este pârât în calitate de preşedinte al Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor (CNCI) din subordinea primului-ministru. Cauza s-a amânat, ieri, cu următorul termen pe 23 martie.

De altfel, la începutul lunii, Băeşu şi-a dat demisia de la şefia ANRP, alături de cei doi vicepreşedinţi, prezentându-i şefului Guvernului şi un raport în care se plânge de amenzile primite de Autoritate, pentru neplata în termen a titlurilor de despăgubire. Băeşu arăta că împotriva ANRP există mii de procese în care este solicitată amendarea conducerii instituţiei cu zeci de mii de euro pentru neemiterea sau neplata în termenul legal de 30 zile a titlurilor de despăgubire, pentru dosare din urmă cu mai mulţi ani, existând deja decizii ale instanţei în acest sens, informează Mediafax. Premierul Ponta nu i-a acceptat demisia, astfel încât Băeşu a rămas la şefia ANRP.

Amendat la Cluj

Într-o speţă asemănătoare, judecată la Curtea de Apel Cluj, în 2014 președintele ANRP a fost sancţionat cu o amendă de 20% din salariul minim pe zi, pentru nesoluționarea unei cereri din 2012. Sentinţa a fost menţinută în februarie 2015, de C.A. Cluj.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !