Senatul, în dileme financiare

De Cristian Horgoș
Senatul Universităţii a dezbătut, în şedinţa de sâmbătă, documente legate de începutul noului an.

Subiectele delicate – conexate unei reformări a Universităţii şi a necesităţii adecvării structurii generale a UO la proiectul european de dezvoltare socială prin creativitate – au suscitat discuţii largi.

Ca invitat, rectorul Bungău a pledat în favoarea propunerilor Consiliului de administraţie care vizează măsuri pentru menţinerea echilibrului bugetar.

Decanul medicinist Florin Bodog, a cerut Senatului să impună Executivului să-şi asume răspunderile aferente rolului său.

Decanul Bendea Gabriel (de la Inginerie Energetică) a cerut soluţii pentru a menţine un program de studii, unic în nord-vestul ţării, în oferta de studii a facultăţii.

„Cea mai grea dezbatere a fost legată de găsirea soluţiilor de corelare a numărul cadrelor didactice necesare acoperirii orelor la standardele academice de calitate – cu capacitatea de plată a Universităţii, în condiţiile actualului Contract Instituţional. La propunerea Consiliului de administraţie, s-au luat două decizii severe, aplicabile din noul an universitar. Prima este corelarea strictă a capacităţii de a atrage studenţi, cu menţinerea programelor. Cheia de a evita disponibilizările este aici – conform proiectului Executivului. A doua este de a accepta o altă propunere susţinută de rector şi Executiv şi anume de a permite comasări de programe, pe parcursul şcolarizării, când nu se poate asigura numărul de studenţi minim aprobat pe specializare”, a mai informat Senatul UO, prin Lia Pop.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !