Sens giratoriu de 400.000 de euro, în Oradea

Intersecţia unde se va realiza sensul giratoriu de pe Oneştilor
Intersecţia unde se va realiza sensul giratoriu de pe Oneştilor
Primăria anunţă realizarea unui nou sens giratoriu, între străzile Barcăului – Oneștilor – Simion Bărnuțiu, ce va deservi Kaufland.


În ciuda faptului că bugetul local este strâmtorat, din cauza costurilor aferente multiplelor investiţii din oraş, cel mai nou sens giratoriu din Oradea va costa peste 400.000 de euro. Sensul giratoriu va face legătura între străzile Barcăului – Oneștilor – Simion Bărnuțiu, asigurând accesul către magazin Kaufland. Pentru realizarea investiției Direcția Tehnică a estimat un cost de 1,9 milioane de lei. Adică 438,609 de euro, TVA înclus, transmite Primăria. Termenul de realizare propus este de trei luni.

Urgenţe pentru Kaufland

„În prezent, intersecția dintre strada Oneștilor și accesul spre Kaufland este semaforizată, soluția aleasă fiind provizorie. Pentru a satisface noile condiții de trafic, se propune înființarea unui sens giratoriu în intersecția străzilor Barcăului, Oneștilor și drumul de acces spre Kaufland, realizându-se astfel continuitatea trotuarelor și a pistei de bicicliști, rezolvarea scurgerii apelor pluviale și a iluminatului public în girație. Necesitatea și oportunitatea realizării investiției a fost justificată în cadrul studiului de fezabilitate elaborat de SC NV Construct SRL Cluj-Napoca, deoarece este nevoie de asigurarea îmbunătățirii conexiunii cu rețeaua de străzi din municipiu, de îmbunătățirea capacității portante și a siguranței circulației, precum și să se asigure un trafic rutier în condiții crescute de siguranță și confort. Totodată, se asigură posibilitatea de acces, în condiții optime, a mijloacelor de intervenție rapidă în caz de nevoie (pompieri, salvare, poliția etc.) și a mijloacelor auto pentru transportul public”, justifică Primăria, printr-un comunicat.

Proiectul a trecut deja de Consiliul Local. Urmează ca Direcția Tehnică să elaboreze proiectul tehnic, după care va avea loc licitația pentru execuţie. Termenul de realizare al investiţiei este de trei luni.

Giratoriu şi pe Borşului

Un alt sens giratoriu, pe Şoseaua Borşului (DN1) va fi realizat de către CNADNR. Amplasat pe teritoriul comunei Borş, acesta va deservi atât Celestica, cât şi Parcul Industrial Borş. „Sensul giratoriu va fi realizat în acest an. La Celestica sunt peste 1.500 de angajaţi care lucrează în două, trei schimburi. Pentru că acum este linie continuă acolo, şoferii merg până în Borş pentru a întoarce şi a-i lăsa pe angajaţi la fabrică. Ca urmare a discuţiilor cu primarul din Borş, acest sens giratoriu va deservi Celestica, precum şi şi Parcul Industrial Borş”, a transmis prefectul Claudiu Pop. Urmează să fie realizate bretelele de legătură între sensul giratoriu şi cele două facilităţi industriale.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor