Serbare de adio la Grădiniţa „Allegria”

De Cristian Horgoș
Serbare de adio la Grădiniţa „Allegria”
Mai bine de jumătate din grupa mare de limba germană îşi ia zborul către clasa pregătitoare.


Multe zâmbete însoţite de câteva lacrimi de emoţie sau de nostalgie, baloane, poezioare cu schepsis, cântecele, dansuri şi poze pentru amintiri. De toate au avut parte, ieri, Marienkäfer Gruppe, adică grupa mare de limba germană a Grădiniţei nr. 40 „Allegria” din Oradea.

De fapt, serbarea de adio a fost pentru 15 prichindei care din toamnă vor merge la şcoală. În timp ce colegii un pic mai mici, care vor mai rămâne un an la „grădi” i-au verificat în timpul spectacolului cu întrebări aritmetice şi alfabetice ca să iasă la iveală dacă vreunul din viitorii şcolărei n-ar fi mai bine să mai „aprofundeze” un an în grădiniţă. Sigur că nu a fost însă cazul, toţi copiii răspunzând cu plăcere şi siguranţă la întrebări şi ghicitori. Ca atare, grădinarii care îşi vor lua zborul au primit, în mod simbolic, un trandafir şi o diplomă de absolvire, de la câte unul din colegii care rămân la grădiniţă.
După spectacolul pregătit de educatoarele Mirabela Murg şi Dalia Vedinaş, a venit rândul tânărului instructor Andrei să-şi angreneze elevii într-un dans vioi, executat chiar pe pajiştea din curtea grădiniţei.

Iar în final, mesajele de suflet şi de încurajare ale doamnelor educatoare au fost urmate de eliberarea spre cer a baloanelor de care fiecare copil şi-a agăţat o dorinţă.

La agapa gândită îndeosebi ca o răsplată pentru eroii serbării, părinţii au avut ocazia să schimbe gânduri şi impresii şi cu doamna directoare a unităţii – Rodica Ştef, venită direct de la inspecţii pentru partea practică a examenelor de titularizare a educatoarelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !