Seri de picnic şi cinema sub clar de lună

De Crina Dobocan
Seri de picnic şi cinema sub clar de lună
Orădenii vor putea viziona, în aer liber, o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului.

Şaptesprezece seri de picnic şi cinema sub clar de lună sunt planificate pentru Festivalul de Film NexT. Caravana Filmelor NexT va opri în parcuri, pe pajişti, în grădini sau în pieţe centrale din opt oraşe din ţară. Caravana Filmelor NexT va opri şi la Oradea în Şanţul Cetăţii miercuri, 19 august, unde va rămâne pentru două seri de picnic şi cinema sub clar de lună.

Timp de două seri orădenii vor putea urmări cele mai bune scurtmetraje proiectate în cadrul acestui festival. Fiecare seară de proiecţie va avea un program special: în prima seară, de la ora 21:00, vor rula cele mai aplaudate scurtmetraje româneşti, iar pe 20 august, de la ora 21:00, cinefilii se vor putea amuza cu NexT Comedy Night.

Cei care vor decide să ia parte la evenimentul organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Oradea, Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Oradea Turism), vor avea ocazia să vizioneze, în aer liber, o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema.

Programe speciale:

La Oradea vor fi prezentate două programe speciale cu producţii naţionale şi internaţionale: NexT Comedy Night şi Oscars Night. Cel mai ghinionist bărbat de pe faţa pământului e părăsit de iubită (Radu + Ana), iar un altul vrea să-şi surprindă iubita de ziua ei, dar lucrurile nu merg după cum era plănuit (Ursul).

Despre ghinioane, drame sentimentale şi multe întâmplări neaşteptate povestite cu haz de necaz şi un strop de umor negru în cele zece comedii spumoase de la NexT Comedy Night.

Cinci poveşti îndrăzneţe în cele cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2014, la Oscars Night. Acest program este oferit de Shorts TV.

În „Nu eram eu acela”, o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un soldat care a luat parte la atrocităţi, un psihiatru consultă un deţinut care se crede Dumnezeu în comedia cu umor absurd – Problema Voorman, iar în Helium, un băieţel care suferă de o boală incurabilă îşi construieşte, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo. Intrarea este liberă la toate proiecţiile.

Program

Miercuri, 19 august, – Scurtmetraje românești:
„Golanii” (r. Bogdan Drumea, România, 2015, 16’)
„Muzica în sânge” (r. Alexandru Mavrodineanu, România, 2010, 16’)
„Nunta lui Oli” (r.Tudor Cristian Jurgiu, România, 2009, 22’)
„Pui de somn” (r.Paul Mureșan, România, 2014, 5’)
„Valuri” (r.Adrian Sitaru, România, 2008, 17’)
„De azi înainte” (r. Dorian Boguță, România, 2012, 36’)
„Să mori de dragoste rănită” (r.Iulia Rugină, România, 2014, 17’)

Joi, 20 august – NexT Comedy Night:
“Minitrip” (r. Jean-Michel Vovk, Belgia, 2008, 17’)
“Ștefan” (r. Stanca Radu, România, 2007, 13’)
“Cel mai trist băiat din lume”/ „The Saddest Boy in the World” (r. Jamie Travis, Canada, 2006, 14’)
“Lord” (r. Adrian Sitaru, România, 2009, 21’)
“Glenn Owen Dodds” (r. Frazer Bailey, Australia, 2009, 16’)
“Legenda lui Jean Sucitul”/”Legend of Jean the Inverted”/”Légende de Jean l’Inversé” ( r. Philippe Lamensch, Belgia, 2008, 18’)
“Oul de aur”/”The Golden Egg” (r. J. Rick Castaneda, Canada, 2008, 6’)
“Zeul iubirii”/”God of Love” (r. Luke Matheny, SUA, 2010, 19’)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !