Servicii gratuite pentru absolvenţi

De Dan Birta
Absolvenţii mai au timp să se înscrie la AJOFM Bihor
Absolvenţii mai au timp să se înscrie la AJOFM Bihor
Absolvenţii care se înscriu la AJOFM Bihor până la 30 iulie beneficiază de o serie de servicii gratuite.

Trei săptămâni mai au la dispoziţie absolvenţii de liceu pentru a se înscrie în baza de date a AJOFM Bihor şi pentru a beneficia de serviciile gratuite oferite de agenţie. „Absolvenţii de liceu care doresc să beneficieze de serviciile oferite gratuit de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor se pot înscrie în baza de date a instituţiei până la 30.07.2014”, a precizat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Servicii

După înregistrarea tinerilor absolvenţi atât din învăţământul preuniversitar cât şi cel universitar, în baza de date a agenţiei judeţene, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, aceştia vor beneficia de mai multe servicii gratuite. Este vorba de informarea, orientarea şi consilierea profesională în vederea găsirii unui loc de muncă; medierea între cererea şi oferta pe piaţa muncii. Absolvenţii beneficiază de programe de formare profesională în meserii solicitate pe piaţa muncii şi de mobilitatea forţei de muncă în România sau în UE.

„Absolvenţii care s-au înregistrat în baza de date a agenţiei şi care după 60 de zile de la data absolvirii nu reuşesc să se încadreze în muncă sau să urmeze o formă de învăţământ, pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj în valoare de 250 de lei (50% din valoarea indicatorului social de referinţă) pe o perioadă de şase luni”, informează Békési Csaba. La angajare, absolventul poate beneficia de o primă de încadrare în sumă de 500 de lei.

La înscrierea în baza de date a AJOFM Bihor, absolvenţii au nevoie de următoarele acte: carte de identitate – original şi copie, certificatul de absolvire al liceului – original şi copie; adeverinţă de la medicul de familie pe care să scrie „apt pentru muncă”; adeverinţă fiscală de la Finanţele bihorene şi un dosar plic.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !