Sfaturi inainte de vacanta

De Otilia Șandor
Sfaturi inainte de vacanta
Cei ce se pregătesc de vacanţă sunt rugaţi să îşi ia măsuri de siguranţă.

Poliţiştii de la Rutieră vin cu sfaturi pentru cei ce încep să îşi facă bagajele pentru a-şi petrece Crăciunul (unii şi Revelionul) în afara localităţii de domiciliu.

 Înainte de plecare

Oamenii legii sfătuiesc astfel şoferii să îşi doteze autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece. Trebuie verificate înainte de plecare farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire. În portbagaj e bine să fie o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri, dar şi rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil (cu un încărcător/baterie de rezervă) care să poată fi folosit în caz de urgenţă, pentru 112.

Înainte de a porni la drum, şoferii sunt rugaţi să se informeze temeinic despre condiţiile de deplasare pe traseul ales şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

 Pe drum

Şoferii sunt sfătuiţi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic şi sunt rugaţi să evite acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

Conducătorilor auto li se recomandă de către Poliţia Rutieră să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen. Trebuie evitată şi acţionarea bruscă a frânei, dar şi mecanismele de direcţie, pentru a nu produce derapaje.

Pe timp de drum acoperit cu zăpadă, şoferii trebuie să fie conştienţi că distanţele sunt mai greu de apreciat, motiv pentru care e bine să se menţină o distanţă mai mare faţă de vehiculul din faţă.

Poliţiştii sfătuiesc şoferii să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru a nu bloca intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a maşinilor de urgenţă.

Când plouă ori ninge, atenţia şoferilor trebuie să fie mare şi spre pietoni. Unii pietoni sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi şi nu se asigură corespunzător la traversare.

Şi pietonii sunt rugaţi să evite să circule pe şosea şi să se asigure înainte de traversări, pentru a evita nenorocirile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !